'Nieuwe Xbox One komt nog dit jaar en volgend jaar nog één'

  Bronnen van de nieuwssite Kotaku hebben medegedeeld dat er dit jaar nog een nieuwe Xbox One uitgebracht gaat worden. Dit is nog niet alles, want volgend jaar zou zelfs nóg een console van Microsoft op de markt gezet worden.

  Microsoft is volgens de bronnen bezig met de productie van twee nieuwe Xboxen. De consoles moeten onderdeel uitmaken van "Project Helix", de ontwikkeling waarbij Xbox en Windows steeds meer samengaan. Het doel hiervan is dat grote exclusives op twee verschillende platformen uitgebracht kunnen worden, maar dat de spelers wel cross-platform zouden kunnen spelen.

  Nieuwe Xbox One krijgt naam Scorpio

  De Xbox die, volgens drie verschillende bronnen, dit jaar nog uit moet komen, wordt een stuk compacter dan de huidige Xbox One. Deze kleinere machine zou een geheugen krijgen van 2TB. De Xbox die in 2017 uit zou komen, wordt een stuk krachtiger en krijgt de naam Scorpio. Een verbeterde GPU en compatibiliteit met Oculus Rift zullen belangrijke features worden.

  In maart deed Phil Spencer, CEO van Xbox, al uitspraken over de toekomstplannen van de Microsoft console. Zo heeft hij aangegeven te willen zien dat de verbetering van de Xbox One een natuurlijk proces wordt, waarbij er niet eens in de vijf jaar een nieuwe console wordt uitgebracht. In plaats daarvan stelt hij steeds nieuwe hardware voor het apparaat uit te willen brengen, waardoor gamers zelf kunnen beslissen om eens in de zoveel tijd hun console te verbeteren.

  Wellicht weet de E3 persconferentie van Microsoft meer opheldering over een nieuwe Xbox One te geven.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.