Nieuwe Xbox One controller gelekt op Twitter

  Een nieuwe Xbox One controller is waarschijnlijk gelekt op Twitter. Details zijn nog niet officieel bekend, maar het lijkt te gaan om een controller die makkelijker te gebruiken is voor mensen met een handicap

  h0x0d

  Microsoft doet al langere tijd pogingen om gaming en software toegankelijker te maken voor mensen met een beperking. Zo ontving het bedrijf eerder dit jaar de prestigieuze Hellen Keller Award dankzij het werk dat er gedaan was om Microsoft apps en software gebruiksvriendelijker te maken voor mensen met een visuele beperking.

  Nieuwe Xbox One controller gepost op Twitter

  Twitteraar h0x0d heeft een promotiefoto van een onaangekondigde Xbox controller gelekt. Xbox insider Jez Corden schrijft daarna: "Er komen meer details in de nabije toekomst, maar het gaat waarschijnlijk om een controller gericht op mensen met een handicap. Verwacht dat de controller zijn grote onthulling krijgt tussen nu en de E3."

  Het eerste wat opvalt op de foto zijn de grote A- en B-pads. Naast het vaste D-pad zijn er verder geen traditionele knoppen te zien om mee te gamen. Aan de bovenkant van de controller zijn inkepingen te zien die mogelijk de verschillende programmeerbare functies van de controller weergeven en makkelijker te voelen zijn voor mensen met een visuele beperking. Ook zijn er aan de zijkant een USB port en waarschijnlijk een 3,5mm headphone jack te zien, en heeft de controller drie LED-lampjes.

  Genoeg keuze aan controllers

  Gebruikers van de traditionele controllers komen gelukkig ook niks te kort. Zo kwam Microsoft in februari nog met een speciale Sea of Thieves Xbox One controller, en is zelfs sinds maart de oude The Duke controller te kopen voor de Xbox One.

  Ook PlayStation liefhebbers hebben een ruime keuze. Sony kwam in maart met de Midnight Blue en Black Steel Dualshock 4 controllers voor de PlayStation 4.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.