'Nieuwe Xbox lanceert eind 2020 met Halo Infinite'

  De Xbox E3 2019 persconferentie begint om 22:00 uur. Maar er komen nu al nieuwe geruchten binnen over de nieuwe Xbox die daar getoond zou worden.

  XGN

  Journalist 'Sabi' laat op Twitter heel veel lekken over de plannen van Microsoft. Waaronder de geplande lancering van Xbox Scarlett. De console zou in de herfst van 2020 moeten verschijnen.

  De nieuwe spelcomputer moet "crazy powerful" worden. Zo ondersteunt deze 120 frames per seconde en een resolutie van 8K. Het is natuurlijk altijd afwachten of games dit ook daadwerkelijk zullen gebruiken, maar de hoge resolutie zal anders in ieder geval voor films gebruikt kunnen worden.

  Halo Infinite

  Bij de lancering van de Xbox Scarlett zou gelijk een grote titel beschikbaar moeten zijn. De console zou lanceren met Halo Infinite, het nieuwste deel in de populaire serie. Dit deel wordt gemaakt met een compleet nieuwe engine en belooft de serie flink te vernieuwen.

  Kan ik oude Xbox games spelen?

  Daarnaast is de console compleet backwards compatible met de Xbox One. Verder moet deze ook games van de Xbox 360 en originele Xbox afspelen. Of het gaat om alle titels of slechts een selectie, zoals nu ook het geval is op Xbox One, is niet bekend.

  De aankondiging moet later vandaag plaatsvinden. Deze kun je live volgen via de Xbox E3 2019 persconferentie stream.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.