Nieuwe Xbox al genoemd tijdens E3 2018

  Hoewel de Microsoft persconferentie volledig in het teken stond van de Xbox One, werd wel even de nieuwe Xbox genoemd. Het team bij Microsoft is al druk bezig met de volgende console.

  XGN

  Tijdens de persconferentie van Microsoft werden tal van nieuwe games getoond voor de Xbox One. Titels als Forza Horizon 4, Gears of War 5 en Crackdown 3 kwamen voorbij. Deze komen allemaal naar de huidige console, maar dat weerhield Xbox baas Phil Spencer er niet van ook even de nieuwe Xbox te noemen.

  Geen details over nieuwe Xbox

  Hoewel er nog geen details naar buiten zijn gekomen, vertelde Spencer al dat het team bij Microsoft diep in de ontwikkeling van de volgende console is. Hij benadrukte dat deze console wederom de sterkste spelcomputer moet worden, wat ook het doel was met de Xbox One X.

  Wanneer de volgende Xbox moet uitkomen, blijft nog even onbekend. Wel lijkt het erop dat Microsoft met de nieuwe console meer inzet op first-party titels dan op de huidige generatie. Er zijn namelijk vier studio's overgenomen door het bedrijf en ook nog een nieuwe studio opgericht. Een deel hiervan zal waarschijnlijk werken aan de volgende generatie.

  Meer op E3 2019?

  Wanneer we meer horen over de komende Xbox is nog niet bekend. Wellicht dat we tijdens de E3 volgend jaar de daadwerkelijke onthulling krijgen, maar voor nu gaat de aandacht nog uit naar de Xbox One en Xbox One X.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.