Nieuwe vampiergame Vampyr aangekondigd

  Het nieuwste spel van de Franse ontwikkelaar Dontnod, bekend van spellen als Life Is Strange en Remember Me, heet Vampyr. De game werd onlangs aangekondigd en wordt een RPG voor PlayStation 4, Xbox One en PC.

  Zoals de titel al aangeeft, draait de game om een vampier. Hoofdpersonage Jonathan E. Reid, een militair chirurg die na de Eerste Wereldoorlog terugkeert naar Groot-Brittannië, valt ten prooi aan vampirisme en zal moeten kiezen welke mensen zijn volgende maaltijd worden.

  Vampyr vindt plaats in London

  De vampierengame zal zich afspelen in het Londen van de vroege twintigste eeuw, een periode waarin de Britse hoofdstad geteisterd werd door een epidemie van Spaanse griep. Voordat je een slachtoffer verschalkt, zul je deze persoon goed moeten bestuderen.

  Niet alleen is het belangrijk om de routine van je slachtoffer te kennen, ook moet je zorgvuldig kiezen op welke plek je toeslaat. Qua planning heeft Vampyr daardoor iets weg van Assassin's Creed of Hitman.

  Pas op voor vampierjagers

  Overigens zijn mensen niet de enige wezens die je confronteert: andere vampiers en vampierjagers zullen eveneens je pad kruisen. Met een combinatie van melee-vechtkunsten, schietelementen en bovennatuurlijke vaardigheden kun je deze tegenstanders te lijf gaan. Verslagen vijanden laten ook voorwerpen vallen, waarmee je nieuwe wapens kunt maken.

  Vampyr komt uit in 2017 en zal worden uitgegeven door Focus Home Interactive.

  Vampyr

  Verkijgbaar vanaf 5 june 2018

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.