Nieuwe The Legend of Zelda game Cadence of Hyrule aangekondigd

  Recent heeft Nintendo aangekondigd dat zij samen gaat werken met ontwikkelaar Brace Yourself Games om een gloednieuwe Zelda game te maken. De Legend of Zelda game zal Cadence of Hyrule gaan heten. De game zal naar verwachting deze lente uitkomen.

  De game zal een combinatie van gameplay uit Crypt of the NecroDancer en de setting van Legend of Zelda worden. In de trailer krijgen we een kleine indruk van hoe de gameplay er ongeveer uit ziet. Spelers kunnen als Link of Zelda spelen en zo de omgeving verkennen. De wereld heeft wel wat weg van The Legend of Zelda: A Link to the Past, een game voor de Super Nintendo.

  Wanneer komt The Legend of Zelda game Cadence of Hyrule uit?

  Op dit moment is er nog geen concrete releasedatum bekend, maar de verwachting is dat Cadence of Hyrule deze lente uit zal komen voor de Nintendo Switch. Wel weten we dat fans erg enthousiast zijn over de game. De reacties onder de trailer zijn grotendeels erg positief, zowel over de nostalgische gameplay als de toffe artstyle.

  Door wie wordt de game gemaakt?

  Cadence of Hyrule wordt gemaakt door Brace Yourself Games, Nintendo en Spike Chunsoft. De game heeft een pixel-achtige stijl en bekende muziek uit de Legends of Zelda franchise. Het is verrassend om te zien dat Nintendo weer met een indie-ontwikkelaar samen gaat werken.

  Brace Yourself Games hebben al eerder een indie hit gemaakt, genaamd Crypt of the NecroDancer. Deze game kwam eerst uit voor PC, maar kwam in 2018 ook uit voor de Nintendo Switch. In Crypt of the NecroDancer beweeg je je personage voort door een kerker. Ritme is de key, want je moet bewegen op het ritme van de muziek. Ook vijanden verplaatsen zich steeds.

  Komen er nog meer Legends of Zelda games voor de Switch uit dit jaar?

  Ja. Het is misschien geen compleet nieuwe game, maar dit jaar komt de remake van The Legend of Zelda Link’s Awakening uit voor de Nintendo Switch. De game is oorspronkelijk een klassieker voor de Game Boy en zal veel nostalgie opwekken bij Zelda fans.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.