Nieuwe State of Play op de planning voor volgende week

  Nadat we vorige week al nieuws kregen over een Media Event voor The Last of Us Part II heeft Sony nu zelf details onthuld over een nieuwe State of Play. De eerstvolgende uitzending staat op de planning voor volgende week. Verwacht nieuwe games, updates over onthulde titels en meer.

  De nieuwe State of Play gaat op 24 september plaatsvinden om 22.00 uur Nederlandse tijd. De State of Play gaat ongeveer 20 minuten in beslag nemen en in die tijd gaat er volgens Sony veel getoond worden. Zo staan er nieuwe onthullingen op de planning in de vorm van games en wordt er content getoond van PlayStation's Worldwide Studios. Tevens worden er ook een aantal andere updates gegeven, maar daarover worden verder geen details bekendgemaakt.

  Sony geeft in de aankondiging wel al aan dat we één ding in ieder geval niet hoeven te verwachten. Er zullen geen aankondigingen gedaan worden over de volgende generatie console van Sony. De machine die hoogstwaarschijnlijk de PlayStation 5 heet gaat niet onthuld worden tijdens de State of Play, maar ondanks die mededeling zijn er een aantal fans die geloven dat een aankondiging wel plaats gaat vinden. Dit vanwege de vijf personen die op het einde van de aankondingingsvideo nog aansluiten om de datum te bevestigen.

  De video kun je hierboven zien.

  Welke games brengt de nieuwe State of Play?

  Zoals Sony zelf al aangeeft in de aankondiging kun je in ieder geval een aantal games uit Sony's portfolio verwachten. Hoewel er nog niets is bevestigd is het geen verkeerde aanname om nog één keer Death Stranding te verwachten. Vermoedelijk is dit de laatste grote State of Play voor de lancering van de Hideo Kojima-titel en dus is dit de ideale kans om nog één keer uit te pakken.

  Ook wordt The Last of Us Part II verwacht door fans, want twee dagen na de State of Play is het Outbreak Day. Dit is de dag in The Last of Us waarop het virus dat de mensheid verscheurde uitbrak en die dag wordt door Sony vaak gevierd met nieuwe merchandise. Met geruchten over een releasedatum van de game in februari is dit mogelijk de laatste Outbreak Day voor de release, wat dus een uitgelegen kans is om meer van de game te tonen. Daarnaast is het Media Event voor The Last of Us Part II op dezelfde dag en dat lijkt geen toeval te zijn.

  Andere titels die Sony nog op de planning heeft staan voor dit jaar zijn Marvel's Iron Man VR, Concrete Genie en MediEvil. Eerstgenoemde heeft nog geen releasedatum, terwijl Concrete Genie en MediEvil beide op de planning staan voor oktober. Concrete Genie komt al op 8 oktober uit en MediEvil lanceert op 25 oktober.

  Death Stranding

  Verkijgbaar vanaf 8 november 2019

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.