Nieuwe Star Wars serie Vader Immortal komt op de Oculus Quest

  De nieuwe Oculus Quest is aangekondigd voor aankomend voorjaar. Hierbij wordt een nieuwe Star Wars VR-serie uitgebracht genaamd Vader Immortal. Dit werd bekendgemaakt op Oculus Connect. De Star Wars serie wordt gemaakt door ILMxLAB en ze is er al drie jaar mee bezig.

  Bij Oculus Connect kwamen Industrial Light en Magic op het podium met een nieuw project dat volledig gericht is op Star Wars-fans aan te kondigen. Vader Immortal, een lanceringstitel voor de nieuwe Oculus Quest-headset, zal een nieuw verhaal vertellen in het Star Wars-universum tussen Revenge of the Sith en A New Hope. De game wordt gelanceerd in 2019 en wordt eerder als een VR-ervaring omschreven dan als een game.

  Nieuwe Star Wars serie Vader Immortal voor de VR

  De eerste ideeën voor het project begonnen drie jaar geleden, rond de lancering van ILMxLAB. Dit zei Mohen Leo van ILM in een interview met de officiële Star Wars-website. Lucasfilm was toen nog bezig met de productie van Rogue One. In deze film zagen mensen een glimps van het kasteel van Darth Vader. Dit was ook rond de tijd dat de Oculus Rift interessant werd en de makers van Vader Immortal denken dat VR een uniek vermogen heeft waarin de spelers het kasteel van Vader kunnen ontdekken en verkennen.

  In de nieuwe Star Wars serie Vader Immortal kun je iconische karakters, zoals Darth Vader, van heel dichtbij bekijken. VR is nog een redelijk nieuw concept en de makers zeggen hun uiterste best te doen om daar het mooiste mee te maken.

  De technologie stapt in de voetsporen van Star Wars: Droid Repair Bay, waarin de spelers midden in een gevecht met generaal Leia zaten. Vader Immortal wordt geschreven door David S. Goyer, die ook aan een andere VR-ervaring genaamd Secrets of the Empire werkt. Vader Immortal zal deel uitmaken van de officiële Star Wars-canon.

  Oculus Quest is het volgende onderdeel van de Oculus-hardware, met volgsystemen voor volledige ruimtes en bewegingsbediening. Quest een individuele VR-set zoals de Go, maar is geoptimaliseerd voor pc games en mobiele games. De Go daarentegen is gefocust op mobiele games. De Oculus Quest kost 400 dollar, net als de Oculus Rift, en wordt volgend voorjaar gelanceerd.

  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 Alle rechten voorbehouden.