Nieuwe Star Wars game van Respawn Entertainment aangekondigd

  Er is een nieuwe Star Wars game aangekondigd. Tijdens EA Play 2018 heeft Vince Zampella van Respawn Entertainment de game aangekondigd. Er zijn niet veel details onthuld, maar de naam en release periode zijn onthuld.

  De nieuwe Star Wars game van Respawn Entertaiment gaat Star Wars: Jedi Fallen Order heten en werd tijdens EA Play 2018 onthuld. De game gaat zich afspelen tussen Star Wars: Episode III - Revenge of the Sith en Star Wars: Episode VI - A New Hope. Jedi Fallen Order gaat eind 2019 verschijnen, maar op welke consoles is nog onduidelijk. Vermoedelijk betreft het de PlayStation 4, Xbox One en PC.

  Volgens Zampella speelt de game zich echt af in de donkere tijden van het Star Wars universum. Bevestigd is dat je als speler met een lightsaber aan de slag kunt. Tijdens de onthulling werd geen gameplay getoond van Star Wars: Jedi Fallen Order, dus het is moeilijk te zeggen hoe de game er precies uit gaat zien.

  Nieuwe Star Wars game wordt duister

  Er werd flink benadrukt dat Star Wars: Jedi Fallen Order een duistere toon gaat krijgen. Dat komt natuurlijk doordat de Jedi het enorm moeilijk kregen na Episode III. Zij werden namelijk zo goed als vernietigd door Darth Sidious en zijn Order 66 dat ervoor zorgde dat de Jedi afgeslacht werden.

  Naast de Star Wars: Jedi Fallen Order aankondigingen heeft EA nog veel meer aankondigingen gedaan. Zo kwamen titels als FIFA 19, Battlefield V en Star Wars Battlefront II ook langs tijdens de persconferentie.

  Nog meer E3 nieuws

  Natuurlijk is er nog veel meer E3 nieuws. Alle andere persconferenties moeten nog komen, want morgen mogen Microsoft en Bethesda gaan presenteren. Maandag krijgen we vervolgens Square Enix, de PC Gaming Show en de conferentie van Sony. Dinsdag sluit Nintendo af.

  Op onze speciale E3-pagina kun je al het nieuws van E3 2018 bijhouden, dus houd XGN.nl in de gaten om niets van de E3 te missen!

  Star Wars Jedi: Fallen Order

  Verkijgbaar vanaf 15 november 2019

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.