Nieuwe Pokémon Sword en Shield features om je Pokémon te trainen

  In de afgelopen generaties Pokémon zijn ingewikkelde aspecten van het Pokémon trainen hier en daar wat vereenvoudigd. De achtste generatie games staat voor de deur en enkele nieuwe Pokémon Sword en Shield features maken het trainen nog makkelijker.

  Behalve levels en moves komt er bij het trainen van Pokémon nog veel meer kijken. Achter de schermen heeft de nature van een monster bijvoorbeeld ook invloed op zijn groei. Deze nature is één van de eigenschappen waar de nieuwe Pokémon Sword en Shield features je meer controle over geven.

  Een nieuw soort item genaamd ‘mints’ kan namelijk veranderen welke statistieken er worden voorgetrokken bij de groei van je Pokémon. Ze veranderen niet de daadwerkelijke nature van je Pokémon, maar laten je Pokémon groeien alsof hij een andere nature heeft.

  Ook zijn er nu Exp. Candies. Zoals de naam doet vermoeden geven deze snoepjes je Pokémon Experience Points. Het zorgt er dus niet voor dat je Pokémon direct een level omhoog gaat, zoals Rare Candies dat juist wel doen. Deze Exp. Candies zijn te verdienen met Max Raid battles.

  Nieuwe Pokémon Sword en Shield features niet de enige veranderingen

  Naast de nieuwe items is er ook een wijziging in hoe bestaande items werken. In vorige generaties kon je al de statistieken van een Pokémon verbeteren door ze bijvoorbeeld Iron of Zinc te geven. Er was een limiet aan hoeveel van deze drankjes een Pokémon kon gebruiken, maar dat is nu niet meer zo. Je kunt de mond, bek of snavel van je Pokémon dus helemaal vol gooien.

  Ook Egg Moves zijn makkelijker te verkrijgen. Voorheen konden deze moves alleen overgedragen worden op het nageslacht. De gewijzigde Pokémon Sword en Shield features staan toe dat wanneer twee Pokémon van dezelfde soort in de nursery worden achtergelaten, bepaalde Egg Moves kunnen worden doorgegeven.

  Pokémon Sword en Pokémon Shield komen uit op 15 november 2019. Je hoeft dus nog maar iets meer dan een week te wachten voor jij jouw monsters kunt trainen!

  Pokemon Sword

  Verkijgbaar vanaf 15 november 2019

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.