Nieuwe PlayStation Move controller op komst?

  Er komt dit jaar naar alle waarschijnlijkheid een nieuwe set PlayStation Move controllers op de markt. Dat blijkt uit een patent dat Sony heeft aangevraagd.

  Op afbeeldingen is te zien dat de nieuwe PlayStation Move controller een analoge stick en anders geplaatste knoppen en triggers. Dit om de besturing tijdens het spelen intuïtiever te maken. De controller zou ook finger tracking krijgen, waardoor je tijdens het gamen zelfs je vingers kunt gebruiken om te navigeren.

  Het belangrijkste wat nieuw zou zijn aan de nieuwbakken PlayStation Move controller is dat het getrackt wordt door de PlayStation VR headset en niet meer door de camera bovenop de televisie, zoals nu het geval is.

  Nieuwe PlayStation Move controller nog niet officieel

  âââââââAlhoewel de afbeeldingen in het patent wel heel erg gedetailleerd zijn, is er vooralsnog niets officieel. Vanuit Sony is namelijk nog niks gecommuniceerd over of er überhaupt een nieuwe lijn PlayStation Move controllers komt. Afgaande op het vastgelegde patent komt het wel, maar volgt de aankondiging later pas.

  De nieuwe PlayStation Move controller moet de Virtual Reality ervaring dus versoepelen. De PlayStation VR is één van de paradepaardjes van Sony, gezien de vele games, zoals The Inpatient, die ervoor uitkomen en het recentelijk onthulde nieuwe model. Op basis van de laatste cijfers is het apparaat twee miljoen keer over de toonbank gegaan.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.