Nieuwe PlayerUnknown's Battlegrounds map bevestigd door ontwikkelaar

  Een nieuwe PlayerUnknown's Battlegrounds map is vandaag aangekondigd door ontwikkelaar Brendan Greene. De map zal acht kilometer lang zijn en acht kilometer breed. Dat is net zo groot als de orginele Erangel map.

  Eerder werd al aangekondigd dat er een nieuwe map onderweg was, maar die map zou vijftig procent kleiner zijn dan Erangel, nu blijkt dus dat de nieuwe map net zo groot zal zijn. Dat dit niet is gebeurd komt volgens Greene doordat een 8 x 8 km map logischer is. Honderd spelers op 16 vierkante kilometer geeft de speler te weinig flexibiliteit en omgevingsruimte.

  PlayerUnknown's Battlegrounds map details

  De nieuwe map van de immens populaire game heeft een zanderige setting. De map bestaat namelijk uit een stad die getroffen is door een sneeuwstorm. Door de flatgebouwen en verlaten straten lijkt het een ideale map voor snipers en andere long distance gevechten.

  De map is afgesloten aan de randen door enorme bergen waar je misschien wel overheen kunt lopen, dat is namelijk nog niet bekendgemaakt. Mocht dat niet het geval zijn lijkt de nieuwe PlayerUnknown's Battlegrounds map nog meer op een soort grote arena waar je moet vechten tot de dood. Als je wel de bergen in kunt gaan zal dat goed nieuws zijn voor de defensieve gamers die ervan houden om zich terug te trekken totdat zij wel moeten vechten.

  PlayerUnknown's Battlegrounds komt de laatste maanden alleen maar goed in het nieuws. Afgelopen week werd bekend dat het spel op Steam 'het meest gespeeld is door gamers op hetzelfde moment'. Daarmee ging het Dota 2, toch niet het kleinste spel op Steam, voorbij op de ranglijst en bekleeft het nu de bovenste positie.

  Een week voordat het bovenstaande nieuws naar buiten kwam, werd bekend dat de verkoopcijfers van het spel ontzettend hoog zijn. Er zijn inmiddels acht miljoen stuks verkocht en dat is zeer opvallend aangezien de game nog niet eens officieel is uitgebracht.

  De nieuwe PlayerUnknown's Battlegrounds map kun je alleen op de Xbox One en PC spelen. De game is namelijk uit op het laatstgenoemde platform en komt binnenkort uit op eerstgenoemde.

  PlayerUnknown's Battlegrounds

  Verkijgbaar vanaf 23 march 2017

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.