Nieuwe Pathe 4DX zalen gaan eind dit jaar open

  Begin dit jaar liet bioscoopketen Pathe al weten druk bezig te zijn met het ontwikkelen van een 4DX ervaring. Nu komt er wat meer informatie naar buiten over de functies en planning voor de Pathe 4DX zalen in Nederland.

  Met een tweetal 4DX zalen in Amsterdam en Rotterdam, wil Pathe bioscoopgangers kennis laten maken met een vierde dimensie. 3D kennen velen al vanwege het benodigde brilletje, maar 4D kwam vooralsnog niet voor. Daar komt vanaf december dus verandering in.

  Pathe 4DX geeft geur af

  In een oude Top Gear aflevering waarschuwde presentator James May voor een bepaalde scène. "If you are watching this on Smellivision, I'm sorry but that disgusting smell is my armpits" Die angst wordt werkelijkheid in de nieuwe 4DX zalen, want naast bewegingen en weersimulaties, zullen ook geuren te ruiken zijn tijdens een film.

  In de bioscopen De Munt in Amsterdam en De Kuip in Rotterdam zal de 4D technologie in December voor bezoekers te ervaren zijn. In eerste instantie gaat het om twee zalen en zijn er drie films aangekondigd die over een 4DX versie zullen beschikken. Dit zijn Thor: Ragnarok, Justice League en Geostorm.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.