Nieuwe Oppo R9 en R9 plus aangekondigd

  Oppo heeft twee nieuwe Oppo toestellen gepresenteerd op een evenement in China. De Oppo R9 en de R9 Plus zijn toestellen die zijn gefocust op het maken van selfies en hebben dan ook een bijzondere frontcamera van 16 megapixel.

  De toestellen zijn op dit moment alleen nog aangekondigd voor de Chinese markt, maar veel gebruikers van Oppo toestellen weten dat de telefoons vrij makkelijk te importeren zijn. Oppo staat erom bekend goede specificaties af te leveren voor een redelijke prijs, dit is een van de redenen waarom veel mensen de toestellen aantrekkelijk vinden.

  De Oppo R9 en de R9 Plus hebben erg veel weg van Apples iPhone 6s en 6s Plus, zelfs het idee voor twee verschillende formaten heeft de Chinese smartphonefabrikant meegenomen in het ontwerp van het toestel. De specificaties daarentegen, zijn dan wel weer bijzonder origineel. Zoals gezegd heeft het toestel een 16 megapixelfrontcamera met een grote lens voor goede foto's bij slecht licht. De frontcamera is zelfs beter dan de primaire camera aan de achterzijde van het toestel.

  Nieuwe Oppo R9 toestellen zijn behoorlijk aan de maat

  Ondanks het feit dat smartphones in het algemeen steeds groter beginnen te worden, zijn deze R9 en R9 plus toch nog wel erg fors voor de huidige standaarden. Het reguliere model heeft een beeldschermdiagonaal van 5.5" en de R9 Plus doet daar nog een halve inch bovenop. Dit schermformaat valt ook terug te zien in het gewicht van beide toestellen, de R9 Plus tikt bijna de 200 gram aan, de reguliere Oppo R9 weegt bijna 150 gram.

  Of de nieuwe Oppo toestellen een lang leven beschoren is, valt nog te bezien. Aangezien Apple redelijk beschermend is als het op het ontwerp van haar toestellen aankomt, zou het wel eens kunnen zijn dat deze telefoons niet al te lang op de markt zullen zijn.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.