Nieuwe Nintendo directeur aangekondigd wegens aftreden Kimishima

  Er komt een nieuwe Nintendo directeur en dat betekent dat huidig directeur van Nintendo, Tatsumi Kimishima aftreedt. Hij zal in juni aftreden en opgevolgd worden. Zijn opvolgers is Shuntaro Furukawa.

  Huidig directeur van Nintendo, Tatsumi Kimishima heeft via een schriftelijke verklaring aangekondigd dat hij aftreedt als directeur. Hij zal worden opgevolgd door Shuntaro Furukawa, die op het moment verschillende rollen binnen het bedrijf vervult. Furukawa vervult naast zijn rol als buitenstaand regisseur bij The Pokémon Company voor Nintendo de rol van suprivisor voor bedrijfsanalyse en administratie. Daarnaast is hij ook Managing Executive Officer voor Nintendo.

  De reden voor het aftreden van Kimishima is dat zijn tijd als president simpelweg afloopt op 28 juni. Kimishima nam de rol van directeur op zich na het tragische overleiden van Satoru Iwata. De 68-jarige Kimishima treedt volgens Nikkei (via Kotaku) niet af vanwege slecht leiderschap, maar vanwege goede timing.

  Nintendo is al langer van plan om het leiderschap te verjongen en door de 48-jarige Furukawa te benoemen wil ze dit doen. Met een jongere directeur denkt het Japanse bedrijf beter aan te kunnen sluiten op de consument. Nintendo besloot te wachten met het benoemen van een nieuwe directeur totdat de verkoopcijfers hoger waren.

  Nieuwe Nintendo directeur vanaf juni

  Furukawa zal de rol van directeur vanaf 28 juni op zich nemen. Dit is dan ook de datum waarop de volgende investeerders meeting plaatsvindt en dit is de datum waarop Kimishima aftreedt. Volgens Nikkei is het wel zo dat Kimishima een adviserende rol blijft vervullen.

  Aangezien Nintendo een jongere doelgroep wil aanspreken, is het ook handig om te weten dat Nintendo Labo morgen op Koningsdag uit komt. Nintendo heeft dan ook de Nintendo Labo mallen gratis beschikbaar gemaakt zo vlak voor de release, waardoor je dus gratis je karton kan vervangen. Ook opende de Nintendo E3 website recentelijk waar alle informatie te vinden is.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.