Nieuwe Motorola smartwatches waarschijnlijk niet in het komende jaar

  Er zullen voorlopig geen nieuwe Motorola Smartwatches meer op de markt komen. Dit maakte Lenovo Moto gisteren bekend.

  Al eerder kwam het bedrijf naar buiten met het nieuws dat er dit jaar geen nieuwe Motorola smartwatches op de markt zouden komen. Nu verlengt Lenovo Moto deze periode tot begin volgend jaar. Dit is mede door Google die plant een smartwatch uit te brengen aan het begin van volgend jaar.

  Volgens Shakil Barkat, hoofd van productontwikkeling, ziet Lenovo Moto geen verschuiving meer in de markt en is er dus geen reden om op dit moment nieuwe Motorola Smartwatches uit te brengen. Wel zegt Barkat dat er wellicht in de toekomst wel weer nieuwe Moto Watches worden gemaakt, wanneer er nieuwe technologieën beschikbaar zijn.

  Verwacht niet elke dag nieuwe Motorola Smartwatches

  Motorola waarschuwt dat het bedrijf niet geïnteresseerd is om elk jaar nieuwe smartwatches uit zal brengen. Zo zegt Barkat het volgende:

  "Wearables zijn niet aantrekkelijk genoeg voor ons om daar elk jaar op voort te borduren."

  Op dit moment is het ook nog niet zeker of Lenovo Motorola ooit nog terug zal komen in de smartwatch markt. Met de Google smartwatch opkomst zal de concurrentie hoger zijn dan eerst en dus moet Lenovo zijn beste beentje voor zetten om nog een grote speler te zijn op de smartwatch markt.

  Voor degenen die een Moto 360 hebben en nu bang zijn dat Lenovo nu de ondersteuning laat vallen, wees niet getreurd. De Moto 360 uit 2015 zal nog worden geüpdatet naar Android Wear 2, die volgend jaar moet uitkomen. Voor eerdere modellen is er helaas minder goed nieuws, het originele model zal de update namelijk niet ontvangen.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.