Nieuwe Motorola Moto Z release aangekondigd

  We wisten al enige tijd dat de nieuwe Motorola Moto Z eraan zat te komen. Maar nu heeft Lenovo daadwerkelijk haar nieuwe toestel aan de wereld getoond. De nieuwe Motorola Moto Z release komt met twee uitvoeringen van het toestel.

  De reguliere versie, de Moto Z, is met een dikte 5.2 millimeter een van de dunste smartphones van dit moment. De telefoon heeft een aluminium ontwerp en daarnaast een waterdichte behuizing. Het toestel heeft een 5.5 inch QHD amoled beeldscherm en daarnaast heeft de Moto Z een 13 MP camera op de achterzijde. De frontcamera heeft een resolutie van 5 MP.

  De specificaties van het toestel zijn redelijk regulier voor de huidige generatie smartphones. Zo heeft de telefoon 4GB aan werkgeheugen en een interne opslagruimte van 32GB of 64GB. Dit is nog uit te breiden met een MicroSD kaart. De telefoon wordt aangedreven door een 2600 mAh batterij die behoorlijk snel op kan laden, voor acht uur aan batterij hoeft de telefoon maar 15 minuten aan het stroom.

  Moto Z Force met de nieuwe Motorola Moto Z release

  Het tweede toestel, de Moto Z Force, heeft nog iets krachtiger specificaties dan het reguliere toestel. De telefoon is iets dikker dan de reguliere Moto Z, maar met een dikte van 6.9 milimeter nog steeds erg dun voor een smartphone. Het toestel heeft een 3500 mAh batterij en een 21 MP camera aan de achterzijde.

  Opvallend is dat de nieuwe Motorola Moto Z release niet komt met een 3.5 jackplug op het toestel. Lenovo heeft ervoor gekozen om het toestel te voorzien van een USB Type-C poort. Hier is hoogstwaarschijnlijk voor gekozen om de beide toestellen zo dun te maken.

  Nieuwe MotoMods

  Het nieuwe aan beide toestellen zijn de 16 puntjes aan de onderzijde van het toestel. Op deze 16 puntjes kun je verschillende accessoires toevoegen. Zo is er de JBL Soundboost. Dit is een 3W speaker die je kunt aansluiten op de telefoon en zorgt voor een beter geluid, daarnaast zorgt de speaker ook voor extra accuduur door de 1000 mAh batterij.

  Verder is er een Mod die ervoor moet zorgen dat je 2220 mAh extra batterij krijgt. Ook is er een projector die je kunt aansluiten om wat er op je beeldscherm staat te projecteren. Daarnaast zijn er een aantal cases die je kunt toevoegen om de telefoon een mooier uiterlijk te geven.

  De prijs bij de nieuwe Motorola Moto Z release is nog niet bekend. Verwacht wordt dat het reguliere toestel voor 300 euro verkocht wordt en de Z Force voor 200 euro meer over de toonbank zal gaan. De nieuwe Motorola Moto Z release vindt waarschijnlijk na de zomer plaats.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.