Nieuwe Minecraft update brengt cross platform play

  De grootste Minecraft update tot nu toe, Better Together genaamd, is uit en voegt de langverwachte crossplatformfunctie toe. Deze maakt het mogelijk om met spelers van andere platforms samen te spelen.

  De Better Together update laat spelers van verschillende platforms tegen elkaar spelen. Daarnaast is er ook een marktplaats geïntroduceerd die de speler de mogelijkheid geeft zijn zelf gecreëerde spullen te verkopen of juist spullen van anderen te kopen.

  Minecraft update niet voor alle platforms

  De nieuwe update is niet beschikbaar voor alle platforms. Enkel Windows 10, Xbox One, Android en iOS krijgen de crossplay functie, waardoor je kan spelen met gebruikers van al die devices. Een update voor de Switch moet deze winter komen. Een crossplatformplayfunctie voor de PlayStation 4 en Vita gaat er helemaal niet komen, aangezien Sony hier niets in ziet.

  Een praktische verandering die mee gaat met de nieuwe update is dat Minecraft op de betrokken platforms een algemenere naam krijgt. Zo verdwijnt dus de naam van Minecraft Pocket Edition op de mobiele devices. Deze verandert nu gewoon in Minecraft.

  Minecraft kwam oorspronkelijk uit in 2011 en werd een wereldwijd succes. Sindsdien is de indiegame in de loop der jaren op vrijwel elk denkbare platform uitgekomen. Zo werd vorige week nog een 3DS release aangekondigd.

  Minecraft

  Verkijgbaar vanaf 18 november 2011

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.