Nieuwe Mass Effect boeken brengen de trilogieën bij elkaar

  We weten al enige tijd dat het verhaal van Mass Effect Andromeda en het verhaal van de originele Mass Effect trilogie niet zoveel met elkaar van doen hebben. Nu is bekend geworden dat er wel nieuwe Mass Effect boeken gaan komen zodat je weet waar Mass Effect Andromeda precies staat in het verhaal.

  Het is dus nog niet helemaal zeker wat we mogen verwachten van de nieuwe Mass Effect boeken. Maar voor fans van de game zal het in ieder geval goed nieuws zijn dat ze door de boeken meer informatie zullen krijgen over het universum waar de nieuwe game zich in bevindt.

  De nieuwe Mass Effect boeken komen in principe voor de release van de eerste Mass Effect andromeda, dat wil zeggen, in ieder geval het eerste deel. De andere delen van de nieuwe Mass Effect boeken komen uit in 2017 en waarschijnlijk na de release van het eerste deel in de nieuwe Mass Effect trilogie.

  De schrijver van de nieuwe Mass Effect boeken is N.K. Jemisin. Deze schrijver staat vooral bekend van zijn werk rondom de Hundred Thousand Kingdoms. De nieuwe Mass Effect Andromeda games spelen zich in principe af in een ander universum dan de eerste trilogie en de nieuwe boeken moeten ervoor zorgen dat je het overkoepelende verhaal van de games beter begrijpt.

  Je hoeft de boeken niet te lezen om het verhaal van de nieuwe games te begrijpen. Wanneer je niet zo'n fan bent van het geschreven werk en liever alleen games speelt hoef je de boeken niet te lezen, het moet eerder de ervaring van de games verbeteren.

  Nieuwe Mass Effect boeken zijn een vierluik

  Er komen van de nieuwe Mass Effect boeken maar liefst vier delen. Zoals gezegd komt het eerste deel nog dit jaar uit. In 2017 zullen er nog eens twee delen uit komen voor de franchise. In 2018 zal het laatste boek uitkomen voor de nieuwe game. Vanaf dan moet je helemaal op de hoogte zijn van de personages en het nieuwe universum waarin de nieuwe game zich af zal spelen.

  Het eerste deel van Mass Effect Andromeda komt uit in 2017. Eerder werd al bekend dat de verwachte releasedatum van de nieuwe Mass Effect Andromeda begin 2017 zal plaatsvinden. Een precieze datum is nog niet bekend.

  Mass Effect: Andromeda

  Verkijgbaar vanaf 23 march 2017

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.