Nieuwe Macbook Pro op komst met stiller toetsenbord

  Er is vandaag een nieuwe Macbook Pro uitgebracht die een stiller toetsenbord moet hebben. De Macbook Pro is in twee versies verkrijgbaar.

  Apple

  De nieuwe apparaten hebben ook een verbeterd scherm dat TrueTone ondersteunt. Daarnaast moet dus dat nieuwe toetsenbord ervoor zorgen dat je gemakkelijker kunt tikken zonder anderen lastig te vallen omdat het klinkt alsof je toch iets te hard op dat toetsenbord zit te rammen.

  Release nieuwe Macbook Pro

  Op dit moment is de MacBook Pro 2018 nog niet verkrijgbaar in de Apple Store, maar ze komen er nog aan:

  • MacBook Pro 2018 – 13-inch Touch Bar: vanaf 1.999 euro
  • Macbook Pro 2018 – 15-inch Touch Bar: vanaf 2.799 euro

  Het apparaat ondersteunt TrueTone, wat inhoudt dat het licht wordt aangepast aan het omgevingslicht. Hierdoor kun je 's avonds bijvoorbeeld naar het scherm kijken zonder je ogen vermoeid te maken doordat je scherm één grote lichtbak is, vergeleken met die toch ondertussen meer verduisterde kamer. Deze handige functie zit standaard al in de iPhone X.

  Het nieuwe apparaatje moet een stuk sneller worden dan zijn voorganger. Apple vertelde in haar persbericht dat de processor 13-inchmodel verdubbelt ten opzichte van het vorige model. De snelheid van de 15-inch-MacBook Pro wordt met ruim 70 procent verhoogd.

  Opnieuw zwakkere vlindermechaniek?

  Dit keer wordt er een derde versie van het vlindertoetsenbord gebruikt. De vraag is hoe stevig het toetsenbord deze keer is, want bij de vorige Macbook Pro ontstonden er verschillende complicaties. Eerder leidde de vorige versie van de mechaniek tot onvrede bij gebruikers die het idee hadden dat Apple gemoedwillig minder goede toetsenborden in haar producten leverde

  Deze toetsenborden kenden een ontwerpfout die ervoor zorgde dat toetsen bleven hangen. Op den duur zorgden al die toetsen er dan voor dat het toetsenbord kapot ging. Voor veel mensen gebeurde dit net buiten de garantie, waardoor reparatie erg duur wordt.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.