Nieuwe Kickstarter regels eisen aflevering van project

  Via Kickstarter kan iedereen een project opzetten en een bijdrage vragen aan mensen op internet. Echter gaan niet alle projecten goed. Daarom heeft Kickstarter nieuwe regels geïntroduceerd.

  Via Kickstarter wordt geld opgehaald voor tal van projecten, waaronder veel games. Mensen leggen samen geld in en als een bepaald bedrag bereikt is, zal het project beginnen. Daarna is het echter afwachten wat er met het geld gebeurd.

  Omdat meerdere projecten ondanks het ophalen van genoeg geld niet afgeleverd zijn, voelde Kickstarter zich genoodzaakt nieuwe regels te introduceren. Deze eisen dat de makers het project afronden. Anders kunnen ze aangeklaagd worden voor het niet nakomen van hun afspraken met de mensen die geld gaven.

  Regels voor gefaalde Kickstarters

  Evengoed kan het voorkomen dat een project de eindstreep niet haalt. Als dat gebeurd, moet de maker het geld teruggeven als niet aan de volgende regels is voldaan:

  • Een uitleg geven van wat er is gedaan, hoe het geld gebruikt is en waarom het project niet afgemaakt kan worden.
  • De makers moeten zo goed mogelijk hun best doen om alsnog het project tot een redelijk einde te brengen.
  • De makers moeten kunnen aantonen dat het geld goed gebruikt is en er genoeg moeite is gedaan om het project af te leveren.
  • Er is eerlijk gecommuniceerd en er zijn geen leugens verteld aan de mensen die het project steunen.
  • Er wordt aangeboden om het geld dat over is terug te geven of de makers moeten uitleggen hoe het geld gebruikt wordt om het project in een andere vorm af te leveren.

  Succesvolle Kickstarters

  Kickstarter is gebruikt voor meerdere succesvolle projecten. Zo werd Divinity: Origin Sin afgemaakt met geld afkomstig van Kickstarter en is het onlangs uitgekomen Wasteland 2 ontwikkeld dankzij ingezameld geld vanuit Kickstarter. Ook de Veronica Mars film is via de website tot stand gekomen.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.