Nieuwe iOS bug laat apps van iPhones crashen

  Er is een nieuwe iOS bug ontdekt waardoor iPhones vast kunnen lopen. Ook kunnen verschillende applicaties crashen wanneer de bug zich in de telefoon bevindt.

  De bug is een teken van de Indiase taal Telugu. Wanneer deze wordt doorgestuurd naar een iPhone via bijvoorbeeld de berichten app (als SMS) zal de applicatie crashen en kan niet meer geopend worden. De enige manier om dit vervolgens op te lossen is het bericht te laten verwijderen door degene die het gestuurd heeft.

  In deze video die geplaatst is op het Twitteraccount van Tom Warren is het effect te zien dat de bug heeft op de berichtenapp.

  Oplossing voor iOS bug komt eraan

  Naast de berichtenapp werkt de bug ook wanneer deze gestuurd is via andere socialemedia-apps. Hieronder vallen WhatsApp, Facebook Messenger, Outlook en Gmail. The Verge heeft de bug getest op verschillende iPhones die de laatste iOS update hebben en op deze apparaten heeft de bug hetzelfde effect. Verder zijn ook de berichten en Safari apps voor MacOS getest, hier werkt de bug ook. Apple is volgens The Verge van plan om een nieuwe iOS update uit te brengen ter beveiliging. Wanneer deze beschikbaar zal zijn is nog onbekend.

  Begin dit jaar was er ook al een bug ontdekt die ervoor zorgde dat iMac en iPhone apparaten vast zouden lopen. Dit kon door middel van het openen van een link die werd doorgestuurd. Google heeft besloten om iets te doen aan deze bugs en zal Android hackers belonen die bugs op kunnen sporen.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.