Nieuwe Google VR zonder extern apparaat

  Wederom zou er een nieuwe strijder zijn in de Virtual Reality wereld, volgens Wall Street Journal zou Google werken aan een nieuwe VR bril. De nieuwe Google VR bril zou een stuk geavanceerder zijn dan het kartonnen product dat op dit moment beschikbaar is voor Android devices.

  Na Oculus en HTC/Valve, lijkt het er nu dus op dat ook Google een nieuwe stap in de VR markt gaat zetten. De bril is volgens Wall Street Journal te gebruiken zonder dat je er een externe computer of telefoon voor nodig hebt. Dat betekent dat er een beeldscherm, interne processoren en camera's op moeten zitten en volgens de krant is dit ook het geval.

  Het is voorlopig om niets meer dan een gerucht, maar aangezien het bedrijf achter de zoekmachine erom bekend staat te willen innoveren zou dit een stap in de goede richting kunnen zijn.

  Google VR samen met nieuwe Android

  Hoewel nog lang niet alle Android apparaten draaien op de laatste versie van Android. Zou het nieuwe besturingssysteem al klaar staan, welke zoetigheid er na Marshmallow gaat komen is niet bekend. Maar dat er een nieuwe versie aan gaat komen is al bekend, Google brengt namelijk elk jaar een nieuwe versie van haar besturingsysteem uit.

  Het lijkt erop dat de focus van dit besturingssysteem dus gaat liggen op Virtual Reality. Google zette al wat stapjes in de richtig van VR met haar kartonnen bril. Deze bril kun je zelf in elkaar zetten, waarna je op je telefoon een app kun instaleren zodat je een VR-bril hebt. Er zijn verschillende filmpjes beschikbaar die je kunt bekijken door deze bril.

  Of de nieuwe Google VR bril betekent dat Google afstapt van Augmented Reality is niet duidelijk. De AR visie van Google werd een lichte flop met de Google Glass.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.