Gears of War 4 details bekend - nieuwe hoofdpersoon en vijanden

  Dat er een nieuwe Gears of War game in de maak is, wisten we al een tijdje. Microsoft toonde op haar persconferentie op de E3 van vorig jaar al een teaser van de aankomende shooter. Maar heeft Game Informer op haar website veel meer Gears of War 4 details bekendgemaakt.

  De voornaamste bekendmaking van de Gears of War 4 details zijn de hoofdpersonages. Het vierde deel in de Gears of War franchise speelt zich 25 jaar af na de gebeurtenissen van Gears of War 3. Ook is er een nieuwe protagonist voor het verhaal van de nieuwe Gears of War.

  Marcus Fenix is vervangen door zijn zoon als hoofdpersonage. JD Fenix, zoals Fenix jr. heet, voegde zich op jonge leeftijd bij de COG militie, maar besloot niet lang daarop om op eigen houtje verder te gaan. JD Fenix wordt gespeeld door Spartacus acteur Liam McIntyre.

  Een ander hoofdpersonage is Kait Diaz, deze jonge vrouw weet aardig voor zichzelf te zorgen en begeeft zich al van kinds af aan buiten de stadsmuren die de mensheid beschermen. Diaz wordt gespeeld door Laura Bailey, die ook de stem van Kid Trunks in Dragon Ball Z voor haar rekening nam.

  Het derde hoofdpersonage die wordt genoemd in de Gears of War 4 details is Delmont Walker. Walker is net als Fenix een oud COG soldaat en weet dus ook wel van wanten als het op vechten aankomt. Delmont Walker wordt gespeeld door Eugene Byrd, die je misschien nog kent van Arrow.

  Meer Gears of War 4 details over gameplay

  Vanwege de gebeurtenissen aan het einde van Gears of War 3 heeft de mensheid geen toegang meer tot fossiele brandstoffen. Door diezelfde gebeurtenissen is de mensheid ook een bedreigd soort geworden. Er zijn regelmatig Wind Flares, die een combinatie zijn tussen vulkanen en tornado's.

  Dat weer heeft ook invloed op de rest van de gameplay. De omstandigheden zijn dusdanig dat je regelmatig rekening met het weer moet houden om te zien dat jij en je team overleven. De wind heeft invloed op de manier van vechten, bijvoorbeeld op je kogels als je tegen de wind in schiet.

  Gears of War 4 details cover

  Nieuwe vijanden

  De nieuwe vijand waartegen je vecht is The Swarm, na de oorlog waren er zoveel Locust lijken dat mensen besloten dat het beter was om massagraven te maken en de lijken daarin te gooien. De drie hoofdpersonages onderzoeken of de nieuwe bedreiging van The Swarm direct verband houdt met de massagraven.

  Een ander belangrijk Gears of War 4 detail is het feit dat er een grotere focus op de multiplayer voor de game gaat komen. Het ontwikkelingsteam zegt dat de vorige Gears games te weinig op de multiplayer focusten.

  Het spel heeft daarnaast een offline co-op voor 2 spelers, dus kun je samen met je vrienden aan de slag in de nieuwe Gears of War. Ook komt er online co-op, maar voor hoeveel mensen is nog niet bekend.

  De Gears of War 4 details worden langzaamaan door Game Informer losgelaten, zij hebben een exclusieve blik op de Gears of War game mogen werpen. Wie weet krijgen we binnenkort dus meer te horen.

  Gears of War 4

  Verkijgbaar vanaf 11 october 2016

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.