Nieuwe game Pokémon Masters aangekondigd voor smartphones

  Tijdens de Pokémon persconferentie van 2019 zijn er meerdere nieuwe Pokémon games aangekondigd. Een daarvan is Pokémon Masters, een battle game die je tegen bekende trainers als Brock en Misty laat vechten. De game komt later dit jaar naar iOS en Android.

  De game wordt ontwikkeld door The Pokémon Company en DeNa. DeNa heeft eerder met Nintendo samengewerkt. De ontwikkelaar heeft in het verleden de mobiele games Super Mario Run, Fire Emblem Heroes, Miitomo en Animal Crossing: Pocket Camp uitgebracht. Dit wordt de eerste samenwerking tussen het bedrijf en The Pokémon Company.

  Wat weten we over Pokémon Masters?

  De game is ontstaan als suggestie van Ken Sugimori, een game designer van Game Freak die de originele 151 Pokémon ontwierp. Hij kwam met het idee voor een game waarin alle Pokémon Trainers uit het verleden en het heden werden samengevoegd. Het resultaat is Pokémon Masters.

  In de trailer voor de game kun je zien hoe er 3 vs 3 gevechten worden gehouden. Het lijkt er op dat je voor elk gevecht twee trainers kunt uitkiezen voor je team. In de trailers zijn onder andere de bekende trainers Brock, Misty en Blue en de champions Cynthia, Lance en Steven Stone te zien. Aan het einde van de trailer voert Brock een Z-Move uit die hem verandert in een tropische shirtloze versie van hemzelf. De Z-Moves werden voor het eerste geintroduceerd in de zevende generatie Pokémon games: Sun and Moon. Bij een Z-Move worden de krachten van de trainer en de Pokémon samengevoegd tot één sterke aanval.

  Wanneer komt deze nieuwe Pokémon game uit?

  Er is nog geen officiële releasedatum bekendgemaakt. Op de site van Pokémon staat wel dat de game in ieder geval dit jaar uitkomt. Daarnaast werd er vermeld dat er volgende maand meer informatie over de game wordt vrijgegeven.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.