Nieuwe game IP is waar PlatinumGames aan denkt

  In het verleden heeft ontwikkelaar PlatinumGames zich al ruimschoots bewezen met sterke games voor verschillende uitgevers met titels als Bayonetta, NieR: Automata en MadWorld. Nu wordt de drang bij de studio steeds groter om een eigen, nieuwe game IP te beginnen.

  De ontwikkelaar besprak haar toekomstplannen in een interview met GameInformer. Daarin noemt ze aan originele IP’s te hebben gewerkt voor meerdere uitgevers, maar dat het personeel steeds meer geïnteresseerd raakt in het idee om een eigen titel te ontwikkelen en die ook zelf uit te geven.

  PlatinumGames heeft naar eigen zeggen een structuur waarin iedereen ideeën kan pitchen, waardoor er een behoorlijk stapeltje designdocumenten ligt en nog heel veel kleinere ideeën. Het afgelopen jaar stond voor de studio in het teken van uitvogelen op welke projecten de focus kwam te liggen.

  Nieuwe game IP’s worden waarschijnlijk kleinere titels

  De gamestudio heeft naar eigen zeggen niet het budget om enorme games te maken als onafhankelijke uitgever, daarvoor is het risico te groot. Ze blijven daarom ook Triple A-titels maken voor grote uitgevers, maar willen daarnaast kijken of ze zelf met kleinere titels kunnen komen. Het gaan geen indie games worden waar slechts een paar man op gezet worden, maar kiezen in dat geval voor de middenweg met teams van zo’n twintig man.

  De studio is momenteel hard bezig om deze ambities werkelijkheid te maken. PlatinumGames drukt gamers op het hart het nieuws omtrent de studio in de gaten te houden tot ze iets nieuws aankondigen. Wanneer dat is – en of dat al op korte termijn is – noemen ze niet.

  Bayonetta 3 in de maak

  De meest recente game van PlatinumGames is NieR: Automata, die in maart 2017 uitkwam. Met de kwaliteit van de studio zit het wel goed, want ook over NieR waren we erg positief in onze NieR Automata Review. Helaas is Scalebound, dat gepland stond voor 2018, geannuleerd. Tijdens The Game Awards is wel een teaser van Bayonetta 3 getoond, dus geen zorgen dat de studio voorlopig kapt met bestaande franchises!

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.