Nieuwe Fallout releases alleen nog door Bethesda gemaakt?

  In het verleden heeft Bethesda Fallout uit handen gegeven. Neem bijvoorbeeld Fallout: New Vegas die niet door Bethesda maar Obsidian Entertainment werd ontwikkeld. Maar Bethesda wil liever nieuwe Fallout releases niet meer uit handen geven.

  Dit maakte Todd Howard, baas van Bethesda, bekend in een interview met The Guardian. Hij sluit de mogelijkheid niet uit dat het ooit gaat gebeuren, maar liever pakt hij zulke enorme projecten intern aan dan hun IP nog uit te lenen.

  Bethesda zelf achter nieuwe Fallout releases

  Tegenover The Guardian deed Todd Howard vertelde het volgende:

  "Ik zou nooit zeggen, maar nu ons bedrijf zo groot is, is het altijd beter om dingen intern te houden. Het wordt minder waarschijnlijk, maar ik zou nooit 'nooit' kunnen zeggen. Ik dacht dat de jongens van Obsidiaan fantastisch werk hadden verricht."

  Aan de kwaliteit van de door Obsidian Entertainment uitgebrachte game zal deze beslissing niet liggen. In de Fallout New Vegas review beloonden wij deze game met maar liefst een 8.5. Het spel kreeg lovende kritieken omdat het uren aan de bekende Fallout-gameplay te bieden had. Al moet wel worden opgemerkt dat dit een lager cijfer is dan de Fallout 4 review gaf (een 9.5) voor een Fallout game die door Bethesda zelf is ontwikkeld.

  Uitpakken met Fallout 76

  In ieder geval is het logisch dat Bethesda zelf aan de slag wil met zulke grote titels. Op die manier krijgt het bedrijf meer invloed op hoe het uiteindelijk project eruit komt te zien. Ondertussen is het bedrijf ook flink gegroeid en dat wil het dan ook laten zien door groter uit te pakken met de Fallout 76 release. Momenteel zijn er flink wat Fallout 76 details bekend die laten zien wat Bethesda met deze multiplayer-ervaring van plan is.

  Fallout 76

  Verkijgbaar vanaf 14 november 2018

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.