Nieuwe Death Stranding personages onthuld op gamescom

  Tijdens de gamescom Opening Night Live persconferentie kwam Hideo Kojima hoogstpersoonlijk het podium op om meer te vertellen over zijn aankomende game. Centraal in de presentatie stonden de onthullingen van nieuwe Death Stranding personages. Ook kregen we een kort fragment met gameplay te zien.

  Death Stranding zit in de laatste fase van de ontwikkeling, maar we weten eigenlijk nog steeds niet veel van de game af. Tijdens de Opening Night Live persconferentie op gamescom kregen we gelukkig een aantal trailers te zien en onthulde Hideo Kojima zelf enkele details over de game.

  Wie zijn de nieuwe Death Stranding personages?

  In de eerste trailer maakten we kennis met Mama (gespeeld door actrice Margaret Qualley). Elk uniek personage in Death Stranding heeft een eigen achtergrondverhaal en in de trailer kregen we het verhaal van Mama te zien. Zo leren we dat de baby van Mama in de andere wereld is geboren, maar dat ze nog steeds met elkaar verbonden zijn door een navelstreng. Daardoor kan Mama ook niet weg van haar plaats.

  De andere trailer is de introductievideo van Deadman (gespeeld door filmregisseur Guillermo del Toro). In de trailer zien we Deadman die aan het hoofdpersonage Sam (Norman Reedus) uitlegt wat de baby kan doen. Deadman lijkt een soort wetenschapper te zijn die de krachten van de baby's probeert te ontdekken.

  Dead Stranding gameplay trailer

  Naast de nieuwe Death Stranding personages, kregen we in de presentatie ook een kort stukje gameplay te zien. Daarin werd duidelijk gemaakt dat het belangrijkste doel in de game is om de steden met elkaar te verbinden. Ook zul je in aanraking komen met een aantal preppers. Je kunt spullen bezorgen aan deze preppers en als dank hiervoor kun je extra spullen verdienen.

  Verder werd een ander detail bekendgemaakt in de trailer. Je baby kan namelijk gestrest raken. Als dit gebeurt, moet je de PlayStation controller rustig heen en weer bewegen zodat de baby weer rustig wordt. Doe je dit te snel, dan wordt de baby boos en dan heb je een nog groter probleem. Je kunt de trailer zelf bekijken bovenaan de pagina.

  Er is dus genoeg nieuwe Death Stranding informatie om ons weer even bezig te houden. Death Stranding verschijnt 8 november voor de Playstation 4.

  Death Stranding

  Verkijgbaar vanaf 8 november 2019

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.