Nieuwe DayZ engine komt later deze maand

  DayZ is al een aantal jaar te spelen op de PC, maar is nog niet in zijn volledigheid te krijgen. Het spel is namelijk nog niet af, maar wordt telkens met updates verbeterd. De nieuwste update komt met een nieuwe DayZ engine en zorgt ervoor dat de game opnieuw uitgebracht gaat worden.

  Dat heeft Eugon Harton, lead producer van DayZ, bekendgemaakt tijdens ID@Xbox. Wat er precies met de nieuwe engine allemaal gaat gebeuren, is nog niet bekend. Wel weten we dat het spel 'opnieuw' uitgebracht gaat worden als de engine daar is, wellicht dat de game hiermee voor het eerst naar een beta-versie gaat.

  Nieuwe DayZ engine niet het enige nieuws

  Daarnaast gaf Harton ook aan dat het nog steeds de bedoeling is om DayZ in 2018 te brengen naar de Xbox. De lead producer gaf dit eerder ook al aan. Ook liggen er nog steeds plannen om de survivalgame uit te brengen op de PlayStation 4, maar dat project is iets minder concreet op dit moment.

  Met een nieuwe engine op komst en een Xbox One versie in het vat lijkt het erop dat er weer leven in de brouwerij is. Al is het nog even afwachten of de ontwikkelaar alles volgens de agenda zal doen, aangezien eerdere beloftes ook werden verbroken. Zo zou DayZ al sinds 2015 speelbaar moeten zijn, als alle woorden van de ontwikkelaar correct zouden zijn.

  DayZ

  Verkijgbaar vanaf 16 december 2014

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.