Nieuwe BioWare franchise wordt gereleased voor april 2018

  BioWare is aan het werk aan een nieuwe, nog naamloze grote game. De nieuwe BioWare franchise zal nog voor april 2018 van start moeten gaan.

  Tijdens een gesprek met investeerders vertelt Andrew Wilson, CEO van EA Games, dat er nog een nieuwe game uit gaat komen van BioWare in het huidige fiscale jaar. Dat zou betekenen dat er voor april 2018 er een nieuwe game in de schappen moet liggen. Echt in details treedt de CEO van EA alleen niet.

  Nieuwe BioWare franchise valt onder actie-genre

  Wilson sprak wel met veel of over de game en zegt dat er nieuwe concepten in te vinden zijn en dat de game het actiegenre flink zou kunnen opschudden. Hij vertelt het volgende over de nieuwe BioWare franchise:

  "Aan het einde van het fiscale jaar, zal onze BioWare studio een geheel nieuwe IP leveren, met een gloednieuw design met nieuwe concepten, nieuwe gameplay mechanics en een nieuw verhaal dat zich afspeelt in een nieuw universum. Dit spel heeft de potentie om de manier waarop men denkt over een actie game fundamenteel te veranderen, om vrienden bij elkaar te brengen om te spelen op een opwindende nieuwe manier."

  Hoewel hij zegt dat voornamelijk het actie genre opgeschud gaat worden, wil hij de game niet specifiek in een hokje plaatsen en zegt later in het gesprek dat er genres gemengd zullen worden. Andrew Wilson bevestigt ook dat het gaat om een geheel nieuwe IP en dus niet op een bestaand concept.

  Na de bekendmaking van de nieuwe BioWare franchise, reageerde Aaryn Flynn, manager van BioWare op het bericht. Hij zegt dat de ontwikkeling voor de game al van start ging in 2012 en dat ze sindsdien bezig zijn met het ontwikkelen van een totaal nieuwe wereld. Hij voegt daaraan toe dat er niets zo enerverend is als het creëren van een nieuwe IP en dat het nog spannender is om meer informatie met de fans in de toekomst te delen.

  Momenteel is BioWare bezig met de afronding van Mass Effect Andromeda. Die game zal op 23 maart uitkomen voor de PC, Xbox One en PlayStation 4.

  Mass Effect: Andromeda

  Verkijgbaar vanaf 23 march 2017

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.