Nieuwe Battletoads game aangekondigd voor 2019

  Een nieuwe Battletoads game is aangekondigd voor volgend jaar. De game werd onthuld met een teaser trailer tijdens de Xbox persconferentie van Microsoft op de E3. Over de game is nog weinig bekend behalve dat hij in 2019 verschijnt.

  Wie kent hem nog? Of wie kent hem überhaupt? De originele beat 'em up game uit 1991, waarin je het met de amfibische hoofdpersonen opneemt tegen de slechte Dark Queen en haar handlangers om een prinses te bevrijden. Het spel verscheen oorspronkelijk op de NES, en later werden er versies gemaakt voor de Game Boy en de SNES.

  Nieuwe Battletoads game - weinig zeggende teaser

  Volgend jaar verschijnt er dus een vervolg of remake van het spel. Het wordt een Xbox en PC exclusive gemaakt door Microsoft Studios in samenwerking met het Britse Dlala Studios. Het Xbox team hint al een tijd lang op een Battletoads game; zo verscheen directeur Phil Spencer in 2015 tijdens een event op het podium met een Battletoads T-shirt.

  Volgens de, overigens niet erg serieuze, teaser trailer krijgt Battletoads 'handgetekende 2,5 dimensionale graphics, couch-co op support voor maximaal drie spelers en bodymorphing genre mash-ups', wat dat ook moge betekenen. Verder belooft de trailer nog veel meer 'brede, niet specifieke reclamepraatjes' voor het spel. Een game om naar uit te kijken dus.

  Een verrassing tijdens de E3

  De onthulling van Battletoads kwam als een leuke verrassing tijdens de Xbox persconferentie van de E3. Overigens pakte Microsoft hierbij nog veel groter uit, en werden games als Devil May Cry 5, Gears of War 5 en Cyberpunk 2077 voor het eerst getoond. De beste aankondigingen van de Xbox persconferentie lees je hier.

  Battletoads

  Verkijgbaar vanaf 31 december 2020

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.