Nieuwe Apple Watch waarschijnlijk dunner dan voorgangers

  Een verzoek voor patent van Apple dat in 2013 is aangevraagd en nu naar buiten is gebracht, zou kunnen duiden op een dunner design voor de wearables van Apple. Om het design van de nieuwe Apple Watch kleiner te maken wordt waarschijnlijk de haptic engine verplaatst.

  Het motortje dat zorgt voor de trillingen in het horloge zal verwijderd worden uit de behuizing van de Apple Watch. Deze zal verplaatst worden naar de band. De ruimte die hierdoor overblijft, zal dan gebruikt worden om het design van het horloge nog compacter te maken.

  Patentaanvraag gaat niet specifiek over nieuwe Apple Watch

  Hoewel in het verzoek voor patent niet specifiek wordt gesproken over een nieuwe Apple Watch, is dit vrij duidelijk op te maken uit de context. Zo wordt er gesproken over portable electronic devices en wordt er meerdere malen verwezen naar een band, vermoedelijk een horlogeband.

  De motortjes in de band zullen aangestuurd worden door de verbinding tussen het horloge en de band. Iets wat ook een nieuwe functie zou zijn voor de Apple Watch. Bandjes voor de Apple Watch zijn tot dusver verwisselbaar. Het verplaatsen van de haptic engine naar de bandjes zou kunnen betekenen dat er ook bandjes uit kunnen komen die geen haptic engine hebben of dat verwisselbare bandjes duurder worden door de technologie die ze dan zullen bevatten.

  Meer nieuws over een eventuele nieuwe Apple Watch is op dit moment nog niet bekend. De meeste recente versie, de Apple Watch Series 2, werd in september 2016 uitgebracht. Dit is bijna twee jaar nadat de eerste smartwatch van Apple uitkwam.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.