Nieuwe Apple TV legt focus op games

  De nieuwe Apple TV zal zich sterk gaan richten op casual games. Apple hoopt op deze manier gamers warm te kunnen maken voor de aanschaf van de settopbox. Dit meldt de New York Times.

  Naar verwachting zal Apple de nieuwe versie, die volgt op de oude Apple TV, van de settopbox woensdag 9 september tonen, tijdens een evenement waar ook de Iphone 6s te bezichtigen is.

  De nieuwe Apple TV is voorzien van verbeterde hardware, waardoor de grafische prestaties van games omhoog zullen gaan. Daarnaast heeft de settopbox een afstandsbediening met touchpad en motion sense, die onder andere gebruikt kan worden als controller voor games. Het apparaat maakt gebruik van een speciale versie van de App Store, waar mobiele games en apps gedownload kunnen worden.

  Nieuwe Apple TV gericht op casual gamer

  Apple lijkt niet te willen concurreren met consoles als Xbox, PlayStation 4 en Wii U, maar zou zich vanwege het succes van mobiele gaming meer willen richten op de casual gamer.

  De nieuwe Apple TV zal verkrijgbaar zijn vanaf 150 dollar. Nog onbekend is of er duurdere modellen op de markt zullen verschijnen.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.