Nieuwe Apple iPad Pro onthuld met nieuwe gebruiksmogelijkheden

  Er zijn twee modellen van de nieuwe Apple iPad Pro onthuld. Volgens Apple zijn het de snelste iPads tot nu toe. Vanaf volgende week zijn beide in Nederland te verkrijgen.

  De nieuwste iPads hebben zoals gewoonlijk weer enkele nieuwe features. Zo hebben de komende tablets een nieuwe chip en een nieuw scherm.

  Nieuwe Apple iPad Pro chip

  Met de A10X Fusion-chip moeten de nieuwe apparaten een stuk sneller zijn. De 64-bit chip moet zelfs betere prestaties leveren dan sommige laptops. Met de iPad Pro kun je dus ook foto's bewerken of andere veeleisende programma's zoals games draaien. De nieuwe chip zorgt voor 30 tot 40% meer reken prestaties dan de vorige A9X-chip.

  Volgens Greg Joswiak, vice president Product Marketing van Apple, zijn dit de snelste iPads die Apple tot nu toe heeft gemaakt. Ook is het display verder verbetert met ProMotion.

  Verbeterd scherm

  ProMotion is een nieuwe technologie waardoor het scrollen meer vloeiend moet verlopen. Via ProMotion heeft het scherm een refresh-rate tot 120 Hz. Hierdoor wordt ook het stroomverbruik verminderd en is de beeldkwaliteit beter en helderder.

  Het scherm is nu voorzien van een antireflectielaag. Hierdoor kun je ook buiten van de iPad gebruik maken. Verder zorgt True Tone ervoor dat de witbalans van het display wordt afgestemd op het omgevingslicht. Dit moet zorgen voor een meer natuurlijke weergave op het scherm.

  Ook de camera's zijn in de nieuwe iPad Pro verbetert. In de iPad Pro zit namelijk dezelfde 12-megapixel camera die ook in de iPhone 7 zit. Wat geluid betreft zit er een audiosysteem van vier speakers in.

  De iPad Pro gaat werken met iOS 11 en de bijbehorende App Store. Volgens Joswiak moet het nieuwe besturingssysteem zorgen voor nog meer gebruiksmogelijkheden.

  Bestellen vanaf vandaag

  De nieuwe iPad Pro is beschikbaar in een 10.5-inch formaat en een 12.9-inch formaat. Het 10.5-inch formaat is verkrijgbaar in de kleuren zilver, spacegrijs, goud en roségoud. Prijzen lopen van 739 tot 899 euro. De 12.9- inch iPad is verkrijgbaar in de kleuren zilver, spacegrijs en goud, deze prijzen lopen van 909 tot 1069 euro.

  Vanaf vandaag kan de nieuwe iPad Pro worden besteld. Deze worden vanaf volgende week geleverd.

  © 2005 - 2019 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.