Nieuwe Anthem trailer laat verhaal en wereld zien

  De nieuwe Anthem trailer werd gisteren tijdens The Game Awards onthuld door ontwikkelaar BioWare. In de trailer voor de third-person shooter van EA maak je kennis met Anthem’s verhaal en slechterik. De trailer geeft wat extra context over de wereld van Anthem.

  De muren die de mensheid moeten beschermen houden het niet langer vol. De bad guy, the Monitor, wordt geïntroduceerd en je krijgt te weten wat zijn doel is. De enige die hem kan stoppen ben jij als zogenaamde Freelancer. Freelancers zijn huurmoordenaars die over de hele wereld aliens vermoorden en voorkomen dat er slechte dingen gebeuren.

  In de wereld van Anthem bestaat er een soort energie die de Anthem of Creation wordt genoemd. Soms veroorzaakt die energie catastrofes en moeten de Freelancers de problemen oplossen. Een lastig karwei dus. De enige manier waarop er vrede kan zijn in de wereld van Anthem is door pure kracht te gebruiken.

  Anthem Trailer laat Fort Tatris zien

  Een van de grootste vraagstukken was of Anthem de speler opties gaf om een eigen verhaal te creëren. Die mogelijkheden had je als speler voorheen al wel in Dragon Age en Mass Effect. BioWare verzekert fans dat er dialoogkeuzes in de game zitten, maar die zullen niet zo groot zijn als die in Dragon Age en Mass Effect.

  De dialoogopties die je krijgt zullen voornamelijk plaatsvinden op je thuisbasis. De thuisbasis van de Freelancers is Fort Tatris. Naast de grote hoeveelheid actie heb je hier de kans om te rusten. Op Fort Tatris krijgt de speler de kans om te praten met personages en dus een eigen dialoog te kiezen. Je keuze voor dialoog beïnvloedt de manier waarop de computers met je omgaan.

  Anthem krijgt verschillende missies

  Iedereen die Destiny speelt weet hoe moeilijk het is om een goede verhaallijn toe te passen op een game die zich vooral focust op het herhalen van content. BioWare is zich daar van bewust en gaat dan ook de verhaal missies scheiden met de grind missies die je moet spelen om hoger te komen.

  “We willen dat mensen met twee lenzen naar het verhaal gaan kijken”, zegt Jonathan Warner, creatief directeur van Anthem, tijdens een persconferentie. “De ene kijkt naar het verhaal van de strijd tegen the Monitor en zijn Dominion. De andere kijkt naar conflicten overal op de wereld.”

  De wereldconflicten vormen de ruggengraat voor Anthem’s opnieuw bespeelbare missies om beter te worden. De wereld van Anthem zal zich dan ook na de launch blijven ontwikkelen.

  Anthem releasedatum

  Anthem is vanaf 22 februari 2019 beschikbaar voor PS4, Xbox One en PC. Deze game werd tijdens de Game Awards van 2018 bekend gemaakt, bekijk wie de winnaars waren van dit jaar.

  Anthem

  Verkijgbaar vanaf 22 february 2019

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.