Nieuw Rainbow Six Siege chat systeem moet 'giftig' taalgebruik tegen gaan

  Er zal een nieuw Rainbow Six Siege chatsysteem komen voor de PC-versie van het spel. Dit is om spelers te bannen die racistische en homofobische of haatdragende teksten schrijven in-game.

  Iedereen die zelf een gamer is, heeft waarschijnlijk wel een keer te maken gehad met racistische of haatdragende slur in chats. Ubisoft is zich bewust van dit probleem en zal daarom het nieuwe systeem instellen.

  Rainbow Six Siege chat systeem eerste stap beheersen toxiciteit

  Spelers kunnen vier soorten verbanningen krijgen, een van twee dagen, zeven dagen, 15 dagen en permanent. Welk verbod spelers krijgen ligt volledig aan de ernst van het commentaar van spelers.

  “Elke taal of inhoud die als illegaal, gevaarlijk, bedreigend, beledigend, obsceen, vulgair, lasterlijk, hatelijk, racistisch, seksistisch, ethisch aanstootgevend of intimidatie is, is verboden.”

  Spelers die een verbod krijgen zullen een pop-up krijgen waarin staat dat hun verbod het resultaat is van toxisch gedrag. Ook zal er globaal een bericht te zien zijn wanneer er iemand is verbannen, dit bericht lijkt op het huidige bericht voor valsspelers.

  De functie geldt voor de PC versie van Rainbow Six Siege. Het spel is verder verkrijgbaar voor de Xbox One en PlayStation 4. Recent was het Rainbow Six Invitational evenement, onze videoreportage is nu te bekijken!

  Tom Clancy's Rainbow Six: Siege

  Verkijgbaar vanaf 1 december 2015

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.