Nieuw PlayStation 5 patent opgedoken

    Er is een nieuw patent voor de PlayStation 5 onthuld. Deze nieuwe techniek zou centraal staan voor het maken van user generated content voor de nieuwe console van Sony.

    De PlayStation 5 komt er volgend jaar aan en we komen steeds meer te weten over de next-gen console. Er is nu een nieuw patent aangevraagd bij het United States Patent Office voor het zogenaamde scene tagging. Dit wordt belangrijk voor het maken van user generated content.

    Met scene tagging zal je user generated content kunnen karakteriseren en gameplay-informatie kunnen generen met het systeem van Sony. Omgevingen, objecten en karakters worden met de techniek geanalyseerd, waarbij je makkelijker bepaalde content online zou kunnen opzoeken. In de toekomst kan je dus mogelijk content kunnen vinden via tags die gemaakt worden door het systeem.

    Het maken en delen van zelfgemaakte content wordt steeds belangrijker en Sony wil het gebruikers makkelijker gaan maken door deze nieuwe feature de wereld in te helpen. Hoe denk jij over deze nieuwe techniek voor de PlayStation 5? Laat het ons weten in de comments.

    © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.