Nieuw kwaadaardig personage voor Street Fighter 5 is Kage

  Street Fighter 5: Arcade Editions vierde seizoen is begonnen en brengt een nieuw personage met zich mee: Kage. Game-ontwikkelaar Capcom onthulde na de Capcom Cup Finals de nieuwe vechter en omschreef hem als fysieke belichaming van de slechte geest: Satsui no Hado.

  Capcom

  Kage is geen kwaadaardige Ryu, maar hij is zijn dubbelganger en kan hem kwaadaardig maken door zijn geest: Satsui no Hado. Street Fighter 5 fans weten misschien nog dat Ryu deze slechte spirit overkwam in zijn strijd tegen Necalli en de controle terugnam over zichzelf. Satsui no Hado is nu alleen terug en heeft een weg gevonden tot Ryu’s lichaam.

  Kage betekent overigens ‘schaduw’ en leeft om Ryu te bewijzen dat hij niks zonder hem kan. Kage heeft zijn eigen plannen en die komen niet altijd overeen met die van Ryu. Zo wil hij Ryu’s rivalen Akuma en Sagat uitdagen tot een duel. Kage wordt gedreven door zijn duistere lust om te overleven, vernietigen en veroveren.

  Street Fighter 5’s Kage moveset ook onthuld

  Naast de intenties en kwaadaardige geest van Kage is zijn moveset ook onthuld in een video van Street Fighter 5’s Youtube-kanaal. Kage beschikt over technieken die Ryu, Akuma en Evil Ryu ook hebben. Kage kan een Hadoken aanval doen, maar die verandert alleen in een vuurbal indien in de lucht ingezet.

  Verder heeft Kage een Shakunetsu Hadoken, een Shoryuken opstoot/rotatietrap en Evil Ryu’s trap: ryusokyaku. De nieuwe vechters Critical Art is een sterke combinatie van zijn shoryuken en Shun Goku Satsu. Kage kan ook teleporteren en zichzelf de lucht in lanceren om vervolgens met grote impact op de grond terug te komen.

  Kage in Street Fighter V

  Bekijk de Capcom blogpost om meer te weten te komen over Kage’s krachten en specificaties. Kage kost 5,99 euro of 100.000 fight money, de valuta van Street Fighter 5. Capcom geeft aan dat het uitbrengen van Kage alleen nog maar het begin is van het vierde seizoen en dat er nog veel meer gaat komen.

  Wil je weten of Street Fighter 5 iets voor jou is? Lees dan onze Street Fighter 5 review.

  Street Fighter V: Arcade Edition

  Verkijgbaar vanaf 16 january 2018

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.