Nieuw Huawei smartwatch patent vastgelegd voor een gaming smartwatch

  Wie heeft er tegenwoordig nog hoofdzakelijk een horloge om de tijd te bekijken? Normale horloges zijn hopeloos verouderd en steeds meer mensen wagen zich aan een smartwatch. Hiermee is ook steeds meer mogelijk. Mogelijk kun je zelfs binnenkort op een smartwatch gamen. Dit wordt geteased via een Huawei smartwatch patent.

  Alhoewel het merk voornamelijk bekend is van haar smartphones, brengt Huawei ook smartwatches op de markt. Deze handige gadgets hebben meer potentie dan enkel vertellen hoe laat het is. Huawei heeft een patent aangevraagd waarbij een smartwatch zo is ontworpen dat hij zich volledig op gamen kan richten.

  Gamen via Huawei smartwatch patent

  Alhoewel we op smartphones al een flinke tijd kunnen gamen, gaat games spelen op een smartwatch toch een stukje verder. Het patent heet ‘Smart wearable device and control method for smart wearable device’ en beschrijft een smartwatch met een eigenaardig nieuwe besturing. Zo kan de smartwatch op een bijzondere hoeveelheid manieren worden bestuurd die allemaal erg gunstig zijn om op de smartwatch ook naar hartelust te kunnen gamen.

  Bij deze smarthwatch speelt zich niet alles op het kleine scherm af, maar een groot deel van de nieuwigheid zit ook in de horlogeband. Zo kan er op de horlogeband een virtual toetsenbord worden getoond. Ook kan het apparaat verschillende bewegingen detecteren. Zo weet het wanneer je tab (tap), slide (schuif), pull (trek), sway (zwaai), twist (draai), shake (schud) of press (druk) beweging maakt, iets wat goed van pas komt bij games.

  Wat valt er te spelen?

  De smartwatch kan zowel om de pols als op tafel worden gebruikt. Hierdoor kun je thuis relaxed met het apparaat spelen, maar zou je hiermee ook afleiding kunnen zoeken van de zweetgeur van medetreinreizigers wanneer de treinen weer eens overladen zijn.

  De smartwatch lijkt voornamelijk simpele spellen te bieden, waaronder een racespel waarbij je de smartwatch verticaal vasthoudt. De ene kant van de horlogeband kun jij je voertuig over de weg sturen en via de andere kant van de horlogeband kun je dan snel op de rem trappen. Een ander spel is een vechtspel waarbij je de horloge horizontaal voor je neerlegt. Ook hier gebruik je de horlogeband: dit keer om te sturen en te vuren.

  Richard Yu, CEO van Hawei, heeft eerder al aangeven dat er een nieuwe smartwatch in ontwikkeling is. Deze smartwatch moet nog worden geintroduceerd, maar het is aannemelijk dat het om deze voor games geschikte smartwatch gaat. Er is nog niet bekend wanneer Huawei de smartwatch haar nieuwste smartwatchmodel daadwerkelijk zal aankondigen.

  Bedankt LetsGoDigital voor de tip!

  © 2005 - 2019 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.