Nieuw ESportsTV tv-kanaal zendt 24 uur per dag gaming uit

  Met een steeds groter wordende esports scene, kon het niet lang duren voor er een nieuw ESportsTV tv-kanaal zou komen. ESportsTV is een initiatief van ESL, de grootste organisatie omtrent professional gaming, en gaat vanaf mei 24 uur per dag de grootste esports toernooien uitzenden.

  Het wordt daarmee het eerste tv-kanaal dat volledig toegewijd is aan gaming. ESL wil met een nieuw ESportsTV tv-kanaal inspringen op de groeiende interesse in gametoernooien en professioneel gamen. Die populariteit is de afgelopen jaren significant gestegen en dat doet het nog steeds.

  EsportsTV zal in eerste instantie verslag doen van de vele ESL toernooien. Vanaf mei kunnen 100 miljoen esports fans de hele dag toegang krijgen tot de verschillende gametoernooien. Dit is op jaarbasis meer dan 2000 uur aan professioneel gaming om precies te zijn. In 2017 moet volgens ESL het aantal kijkers over dat jaar al gestegen zijn tot 250 miljoen.

  Dat ze dit gaan redden, lijkt niet ondenkbaar. Met games als League of Legends en Heroes of the Storm, die een hele grote fanschare hebben, is dit namelijk zo gerealiseerd. Steeds meer gametoernooien worden er georganiseerd en prijzenpotten worden alsmaar groter. Zelfs ESPN doet al verslag van esports, dus dat het leeft, is een ding dat zeker is.

  Nieuw ESportsTV tv-kanaal meer dan alleen gaming

  Naast de MOBA’s zal ESL onder andere Street Fighter, Super Smash Bros en Counter-Strike toernooien uitzenden. Dit is slechts een enkele greep uit de vele games die uitgezonden worden. Naast de competities als ESL One, Intel Extreme Masters en de verschillende Pro Leagues, zal ESportsTV op den duur ook meer kijk gaan geven in een esports gaming levensstijl.

  League of Legends

  Verkijgbaar vanaf 27 october 2009

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.