Nieuw Apple AirPod model wellicht onderweg

  Volgens Bloomberg komt er dit jaar nog een nieuw Apple AirPod model. Dit nieuwe model zou enkele verbeteringen moeten krijgen voor de draadloze verbindingsfunctie die het apparaat heeft.

  Het eerste model van de AirPod werd geïntroduceerd in 2016 naast de iPhone 7 om toch oortjes te kunnen gebruiken ondanks het ontbreken van een ingang voor een koptelefoon op het apparaat. Nu zal er wellicht een nieuw model uitgebracht worden die zoals vermeldt verbeteringen doorvoert voor de draadloze chip en aanpassingen voor Siri.

  Waterdichte Apple AirPods?

  Momenteel kan Siri alleen geactiveerd worden door op een van de draadloze oortjes te klikken. Met het nieuwe model zou dit ook via je stem moeten kunnen. Deze functie is momenteel voor iPhones en HomePods al beschikbaar. Gebruikers hoeven dan alleen “Hey Siri” te zeggen en kunnen vervolgens hun vraag stellen.

  Volgens Bloomberg zal er op een later tijdstip ook een ander nieuw model uitgebracht worden. In 2019 zou er namelijk een waterdicht model op de markt moeten komen. De oortjes zouden niet bestemd zijn om volledig onder te dompelen, maar zouden wel tegen spetters water of bijvoorbeeld regen moeten kunnen.

  Geruchten

  Het betreft hier enkele geruchten, dus het blijft de vraag of Apple deze nieuwe varianten op de AirPods echt uit gaat brengen. Volgens Bloomberg wilde een woordvoerder voor Apple geen commentaar geven op de plannen voor de nieuwe AirPods. Niet alleen Bloomberg heeft speculaties over nieuwe AirPods. Ook Ming-Chi Kuo, één van de meest betrouwbare analisten op het gebied van Apple geruchten, heeft zo zijn vermoedens.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.