Next-Gen Nintendo 64 controller via Kickstarter campagne

  Ontwikkelaar Retro Fighters werkt momenteel aan een nieuwe Nintendo 64 controller. Om het geld hiervoor op te halen heeft het bedrijf een Kickstarter campagne opgezet.

  Kickstarter

  Inmiddels is deze Kickstarter campagne behoorlijk ver gekomen. De ontwikkelaar heeft inmiddels $65,504 opgehaald. Het gewenste bedrag om de controller te maken was $13,000. Er zijn in totaal 2.209 mensen die geld hebben gedoneerd aan de campagne. Iedereen die nog wil doneren, kan dit nog 28 dagen doen.

  Vernieuwd model Nintendo 64 controller

  Retro Fighters meldt dat zij het project hebben gemaakt om de oude vertrouwde controller van Nintendo, in een nieuw jasje te steken. Hierbij zullen next generation features en designs aan worden toegevoegd. Het team baseert het nieuwe model op de huidige Xbox One controller.

  Daarnaast komen er twee “Z” knoppen bij, dit is bij de Xbox One controller de L- en R- knoppen. Voor games die een boost gebruiken is er een turbo knop toegevoegd. De controller zal alleen aan te sluiten zijn op een originele Nintendo 64. Als deze Kickstarter campagne succesvol wordt, is het team van plan om een tweede versie van de controller met USB aansluiting uit te brengen.

  Retro Fighters heeft geprobeerd de kosten zo laag mogelijk te houden, en alsnog een controller van goede kwaliteit te leveren. De controllers zullen voor 20 dollar per stuk verkrijgbaar zijn, daarnaast worden ze wereldwijd verkocht.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.