New 3DS release voor Europa aangekondigd

  Nintendo heeft de New 3DS release bevestigd voor Europa. De nieuwe handheld van Nintendo komt in het zwart en het wit uit en de XL versie komt in het donkerblauw en het zwart uit. De verbeterde handheld verschijnt op 13 februari.

  De New 3DS zal een betere 3D functie dan zijn voorgangers hebben. Door de snellere CPU heeft de handheld kortere laadtijden. Verder zal de New 3DS Amiibo ondersteuning hebben en worden er een ZR, ZL én een tweede analoogstick toegevoegd.

  Die laatste heet C-stick. Deze vervangt min of meer de Pro controller die Nintendo eerder uitbracht. Met de nieuwe knop kunnen shooters beter gespeeld worden. Nintendo kondigde voor de e-Shop bijvoorbeeld Ironfall Invasion aan.

  Andere toevoeging is de grootte van het scherm die 1,2 keer zo groot is als op de 3DS. Oude 3DS en DS games zullen speelbaar zijn op de New 3DS.

  Je kan de uitsraling van de handheld aanpassen met speciale frontjes. Twaalf sets zullen bij de launch beschikbaar zijn. Thema's zijn onder andere Mario en Yoshi.

  New 3DS release zonder oplaadstation

  Oplaadstations voor de New 3DS zullen niet inbegrepen zitten, maar apart beschikbaar zijn bij de launch. Eerder deed Nintendo dit ook al bij de 3DS.

  Het is de vierde versie die Nintendo uitbrengt van de 3DS, die volgt op de DS. Eerst verscheen de 3DS in klein formaat, waarna de XL volgde. Vorig jaar kwam Nintendo met de 2DS en nu volgt dus de New 3DS.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.