Netflix wil een productiestudio opzetten in Alberquerque

  Het is zonnig met een grote kans op meer Netflix Originals. Netflix koopt namelijk haar eerste studiocomplex met het plan om een productiestudio op te zetten. Het complex is gevestigd in New Mexico en ontstaat door ABQ Studios in Albuquerque over te nemen. Netflix heeft veel hoop op succes voor de opgekochte studio.

  Netflix wil een productiestudio opzetten

  Momenteel zijn Netflix en Albuquerques ABQ Studios nog bezig om de laatste punten rondom de overname te bespreken. De mogelijkheid om de studio over te nemen kwam voorbij doordat New Mexico een financiering van 10 miljoen dollar beschikbaar stelde. Die financiering werd op zijn beurt weer mogelijk vanwege de positieve positie van Netflix voor New Mexico. De verwachting is namelijk dat de productiestudio in de komende tien jaar een miljard dollar aan producties zal leveren aan New Mexico.

  Daarbij zullen er jaarlijks maximaal 1000 productiebanen beschikbaar komen in de studio. Dit is de eerste productiestudio die Netflix heeft gekocht. Gouverneur Martinez vindt het een eer om Netflix te verwelkomen in New Mexico. "Na jaren van hard werken om belastingen te verlagen en New Mexico zakelijk te maken, zien we ongelooflijke resultaten. Nu leidt New Mexico in economische groei, verlaagt het de werkloosheid en hebben we 's werelds toonaangevende internet amusement-service, Netflix, naar onze staat gebracht."

  Netflix en New Mexico

  Netflix heeft al meer films en series opgenomen in New Mexico, waaronder Godless, The Ridiculous Six en Longmire. Dat heeft Netflix ook geïnspireerd om hun eerste productiestudiocomplex in New Mexico te kopen.

  "De mensen, het landschap en de faciliteiten zijn allemaal geweldig en we kunnen niet wachten om aan het werk te gaan en entertainment te creëren waar de wereld van kan genieten. We zijn gouverneur Martinez, burgemeester Keller en de bevolking van New Mexico dankbaar voor de mogelijkheid om een nieuw 'thuis weg van huis' hier in Albuquerque te creëren.”

  Netflix is ‘s werelds grootste internet en amusement-service. Met meer dan 130 miljoen lidmaatschappen in meer dan 190 landen heeft het bedrijf aan de weg naar de top gewerkt door middel van veel tv-series, documentaires en speelfilms in een breed scala aan genres en talen.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.