Netflix The Witcher televisieserie komt eind 2019 uit

  Het is eindelijk duidelijk wanneer The Witcher televisieserie naar Netflix komt. De show komt eind 2019 naar het streaming platform. Dit maakt Ted Sarandos, Chief Content Officer van Netflix, bekend in een gesprek met investeerders. Verdere details zijn nog schaars.

  Sarandos zegt dat de serie van The Witcher in het vierde kwartaal van 2019 naar Netflix komt. Dit betekent dat de release ergens tussen oktober en december ligt. Hij vertelt verder dat ze op dit moment beelden aan het schieten zijn in Hongarije en dat het bedrijf denkt dat het een leuke serie voor over de hele wereld gaat worden.

  Wat weten we over de Netflix The Witcher serie?

  Tot nu toe is er nog weinig bekend over de serie. Wat we wel weten, is dat Henry Cavill (Man of Steel, Mission Impossible: Fallout) de rol van Geralt of Rivia op zich neemt. Verder spelen Freya Allan (The War of the Worlds), Anya Chalotra (Sherwood) en Anna Shaffer (Harry Potter) de rollen van Ciri, Yennefer en Triss respectievelijk.

  De show is geschreven door Lauren Hissrich die naar eigen zeggen een groot fan van de games van The Witcher is. Ze heeft eerder gezegd dat Netflix serie geen kopie is van de games. Zo haalt de show zijn primaire inspiratie uit de boeken van Andrzej Sapkowski. De Poolse schrijver is zelf ook betrokken bij het project als creative consultant.

  Wat is The Witcher?

  The Witcher is een achtdelige boekenreeks van Andrzej Sapkowski. In de verhalen lees je over monsterjager Geralt of Rivia die allerlei avonturen meemaakt. De verhalen waren in de begindagen extreem populair in Oost-Europese landen als Polen, Hongarije, Tsjechi√ę en Rusland. Tegenwoordig zijn de verhalen in meerdere talen vertaald.

  De serie krijgt wereld wereldwijde faam nadat de Poolse ontwikkelaar CD Projekt Red er een game van maakt. Deze games gebruiken elementen uit de verhalen van Sapkowski en spelen zich na de gebeurtenissen uit de boeken af. Het laatste deel in de gameserie was The Witcher 3: Wild Hunt. Nu komt er dus ook een televisieserie van The Witcher naar Netflix.

  © 2005 - 2019 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.