Netflix stopt met de ondersteuning van Apple AirPlay

  Netflix heeft op haar website bekendgemaakt dat het bedrijf stopt met het ondersteunen van Apple AirPlay. Gebruikers kregen het volgende te zien: “AirPlay wordt niet langer ondersteund voor gebruik met Netflix door technische beperkingen.” Het is vanaf nu niet meer mogelijk om films en series vanaf iOS-apparaten naar apparaten zoals Apple TV’s te streamen.

  Waarom stopt Netflix met het ondersteunen van AirPlay?

  Dat het bedrijf plots stopt met het ondersteunen van AirPlay, komt bij veel klanten koud op hun dak vallen. In eerste instantie stond er in een kleine melding op de officiële hulppagina van Netflix dat AirPlay niet langer wordt ondersteund door technische beperkingen. Later heeft Netflix aan The Verge bevestigd dat de reden voor de wijziging de komst van AirPlay 2 is. De best mogelijke ervaring zou dan niet meer kunnen worden gegarandeerd.

  Verder vertelde Netflix dat televisies met AirPlay-ondersteuning zich niet identificeren, waardoor de streamingdienst de apparaten niet meer kan onderscheiden. Hierdoor zouden kijkers geen optimale ervaring krijgen wanneer er naar AirPlay-apparaten gestreamd wordt. De beste keuze is om AirPlay-ondersteuning volledig stop te zetten. Netflix zei het volgende:

  “We kunnen geen onderscheid maken tussen bepaalde apparaten (wat is een Apple TV en wat niet) of deze ervaringen certificeren. Daarom hebben we besloten om de Netflix AirPlay-ondersteuning stop te zetten om ervoor te zorgen dat onze kwaliteitsstandaard voor weergave wordt gehaald. Leden kunnen toegang blijven houden tot Netflix via de ingebouwde app op Apple TV en andere apparaten.”

  netflix

  Wat verandert er door deze wijziging?

  Netflix ondersteunt Apple AirPlay al sinds 2013. Alles werkte nog tot ongeveer een week geleden. Het feit dat Netflix stopt met het ondersteunen van AirPlay, zorgt ervoor dat gebruikers niet meer films en series vanaf iOS-apparaten naar apparaten zoals Apple TV’s kunnen streamen.

  Het is wel nog steeds mogelijk om via het Bedieningspaneel een poging te doen om een video te streamen naar een AirPlay-apparaat, maar gebruikers zullen vanaf nu een foutmelding te zien krijgen. Toch hoeven gebruikers niet bang te zijn, want tvOS heeft los van deze functie ook nog een aparte Netflix-app.

  Wat is Apple AirPlay?

  Met Apple AirPlay kunnen gebruikers draadloos content streamen. Het is mogelijk om filmpjes, foto’s en games naar een Apple TV te streamen. Verder kunnen gebruikers ook hun telefoonscherm weergeven op de televisie, om een groter scherm te krijgen.

  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 Alle rechten voorbehouden.