Netflix spendeert miljarden aan nieuwe films en series

  Het is al een tijdje bekend dat de filmindustrie een wereld is waar veel geld in omgaat. Netflix heeft in het verleden al miljarden gespendeerd aan nieuwe content en is van plan dat in 2019 weer te doen. Volgens een rapport van Netflix die Variety heeft onderzocht, wil Netflix dit jaar 15 miljard dollar uitgeven aan nieuwe series en films.

  In 2017 spendeerde Netflix bijna 9 miljard dollar en in 2018 spendeerde de streamingdienst ruim 12 miljard. Dit jaar wil Netflix dus 15 miljard dollar uit gaan geven aan nieuwe content als films en series. Volgens Daniel Salmon, BMO Capital Markets analist, zal Netflix er in 2020 een schepje bovenop doen. Het bedrijf zal dan bijna 18 miljard dollar uit gaan geven.

  Volgens verschillende media ziet Netflix Fortnite als grootste concurrent en niet streamingdiensten zoals Disney+, HBO en Hulu. Ook YouTube is een bedreiging voor het bedrijf. Netflix merkte dat zodra YouTube een paar minuten offline was, meer mensen gebruik gingen maken van haar streamingdienst.

  Netflix spendeert miljarden aan films en series

  Recent is Bird Box nog uitgekomen op Netflix. Al snel na de release van Bird Box werd de film ontzettend populair. Na één week werd de film door meer dan 45 miljoen mensen bekeken. De trend, ‘The Bird Box Challenge', kwam tot leven. Hiervoor gingen mensen geblinddoekt hun hond uitlaten of rondjes lopen zonder hun ogen open te doen. Ook gingen mensen geblinddoekt de weg op.

  Netflix voelde zich hierom genoodzaakt kijkers te waarschuwen en geen gevaarlijke dingen te doen. In een verklaring op Twitter zei de streamingdienst: “We weten niet hoe dit is begonnen en we waarderen de liefde, maar we hebben maar één wens voor 2019 en dat is dat jullie niet in een ziekenhuis belanden vanwege een meme.”

  Klachten van de Saoedische overheid

  Verder was er begin deze maand nog ophef over het bedrijf, omdat ze een aflevering van de comedyshow Patriot Act With Hasan Minhaj van haar streamingdienst verwijderde. Dit gebeurde nadat het bedrijf klachten had ontvangen van de Saoedische overheid. Er was vooral veel kritiek op de Saoedische kroonprins Mohammed bin Salman, vanwege de moord op een journalist. De aflevering is inmiddels geschrapt in Saoedi-Arabië, maar niet in andere landen in de wereld.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.