Netflix schulden lopen op tot over de 20 miljard

  Het onderhouden van een service als Netflix kost veel geld. Wanneer een service dan ook miljarden steekt in het maken van eigen content, dan moet er ook flink wat geld worden verdiend. Op het moment maakt Netflix schulden.

  Netflix verwacht dat die schulden eerst zullen groeien. Dit jaar heeft Netflix ruim zes miljard dollar geïnvesteerd in haar eigen Netflix Original Movies. De schuld van Netflix loopt volgens de L.A. Times op tot 20,54 miljard dollar.

  Zo maakt Netflix schulden

  Bij die groei concurreert Netflix voornamelijk met Hulu en Amazon. Deze grote streamingbedrijven maken ook een hoop eigen content, waardoor Netflix ook interessante content moet blijven leveren om de concurrentiestrijd te winnen. Vooralsnog lijkt Netflix daarin een erg grote speler, daar ze veel nieuwe kijkers werft.

  Ondanks het verlies dat Netflix draait, neemt het aantal abonnees namelijk wel toe. Zo is het aantal abonnees met ruim 25 procent gestegen. Op het moment kent Netflix zo'n 104 miljoen betalende kijkers. Het lijkt erop dat dit er steeds meer worden.

  Heb jij al Netflix? Bekijk dan hier een overzicht van wat er in augustus op deze streamingservice zal verschijnen. Zo komt onder andere de film Vaiana deze maand uit en verschijnt er ook The Mist naar de thriller van Stehphen King. Dit is de auteur die ook het verhaal van De Donkere Toren schreef, waarvan de film deze maand in de bioscoop verschijnt.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.