Netflix Original film 22 July wereldwijd in de bioscoop

  22 July, geregisseerd door Paul Greengrass, krijgt vanaf morgen een wereldwijde bioscooprelease. Netflix zal daarbij de officiële distributeur van de film blijven. De wereldpremière van Netflix Original film 22 July was vorige maand tijdens het Venetië Film Festival. Hierna werd de première uitgezonden tijdens het Toronto International Film Festival in Noord-Amerika.

  Erik Aavatsmark

  Vanaf morgen is de film wereldwijd beschikbaar op Netflix en zal hij beschikbaar zijn in veel bioscopen. 22 July is gebaseerd op een boek dat is geschreven door door Åsne Seierstad, genaamd “One of Us: The Story of an Attack in Norway - and Its Aftermath”. Dit boek gaat over de aanslag in Oslo waarbij 77 mensen omkwamen en de gevolgen daarvan.

  Op 22 juli 2011 werden 77 mensen gedood toen een extreemrechts-aanhanger een autobom liet ontploffen in Oslo en zijn wapens daarna richtte op een politiek jeugdkamp op het eiland Utøya. Er zijn daarbij toen veel tieners omgekomen. 22 July kijkt door de ogen van een overlevende naar de fysieke en emotionele weg naar genezing en verzoening voor een heel land.

  Netflix Original film 22 July

  Anders Breivik pleegde de bomaanslag in Oslo, om twee uur later op het eiland Utøya bij een politiek jeugdkamp nog een aanslag te plegen. In Oslo kwamen er 8 mensen om, op het eiland Utøya wel 69. In de rechtszaal verklaarde Breivink dat hij vond dat de aanslagen ‘noodzakelijk’ waren. Hij werd desondanks toerekeningsvatbaar verklaard en zit een gevangenisstraf uit van 21 jaar.

  Morgen zal de film wereldwijd beschikbaar worden op Netflix. In Europa zal de film op meer dan 75 schermen verspreid over Duitsland, Scandinavië, Spanje, Italië, Polen, Nederland en België draaien. In Amerika is 22 July te zien in bioscopen in Los Angeles, New York City, Albany, Atlanta, Baltimore, Boston, Chicago, Dallas, Denver, Indianapolis, Miami, Minneapolis, Philadelphia, San Francisco, Santa Cruz, Seattle, St. Louis en Washington, DC.

  Tot nu toe zijn er veel positieve reviews over de Netflix Original Film, maar er is ook wat commentaar op 22 July. Dit komt omdat de Noorse acteurs gebroken Engels zouden praten, in plaats van hun oorspronkelijke taal. Hierdoor vinden sommige mensen het minder realistisch en intens overkomen.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.