Netflix kondigt goedkoper mobile only abonnement aan

  Netflix bevestigt de komst van een mobile only abonnement voor de streamingdienst. Het abonnement zal als eerste in India uitkomen en zal goedkoper zijn dan de huidige abonnementen. De content van de dienst zal hiermee alleen op mobiele apparaten gestreamed kunnen worden.

  Netflix kan op dit moment op alle manieren gestreamed worden. Je tv, PlayStation, Xbox, PC en mobiel zijn allemaal geschikt voor de dienst met één abonnement. Als jij alleen op je smartphone kijkt, komt er een speciaal abonnement dat wat goedkoper is. Dat bevestigde Netflix in een brief naar investeerders die techsite The Verge.com in handen kreeg.

  Netflix meldde in de brief dat de komst van dit abonnement een effectieve manier is om Netflix aan een grotere groep mensen in India te introduceren. Hier zal de nieuwe abonnementsvorm dan ook als eerste verschijnen. Dit gebeurt ergens in het derde kwartaal van dit jaar. Later zal er gekeken worden waar de mobile only Netflix variant nog meer zal verschijnen.

  Nog niet veel bekend over het Netflix mobile only abonnement

  De exacte specificaties voor het Netflix abonnement zijn nog onbekend, behalve dan dat het een goedkopere variant zal worden dan het standaard abonnement van 8 euro. In dat abonnement kun je op één apparaat tegelijk in een maximum resolutie van 480p kijken. Op welk apparaat dat is, maakt niets uit.

  Voor het nieuwe abonnement is het nog niet bekend wat de resolutie van de video's zal zijn, of meerdere personen gebruik kunnen maken van één account en of de andere features van de streamingdienst beschikbaar zijn in deze vorm. Verder is het ook nog onduidelijk of dit abonnement echt alléén voor smartphones is of dat het ook gebruikt kan worden op tablets zoals de iPad.

  Als er meer Netflix nieuws is, zetten wij dit natuurlijk voor je op een rijtje. Ook houden wij je op de hoogte van de nieuwste releases op de streamingdienst.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.